Αθλήματα

Στον τελικό του Mubadala Tennis World Championships ο Τσιτσιπάς! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικό τένις και έχασε μόλις τέσσερα games από τον Νο3 τενίστα του κόσμου, Κάσπερ Ρουντ, για να προκριθεί για 2η φορά στην καριέρα του, στον τελικό του δυνατού τουρνουά επίδειξης, που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι.

Μετά τη straight sets νίκη του επί του Κάμερον Νόρι στα προημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση και συνέτριψε με 6-2, 6-2, τον 23χρονο Νορβηγό και Νο2 του ταμπλό, στο Mubadala Tennis World Championships.

Όπως αναφέρει το tennis24, με αυτή τη νίκη, ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του event, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής (18/12), στις 13:00GR.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 2ου χρονικά ημιτελικού, ανάμεσα στον Νο1 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ και τον Νο8, Αντρέι Ρούμπλεφ.

Για να αποκλείσει τον Ρουντ, το απόγευμα του Σαββάτου (17/12), πάντως, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να έχει σε καταπληκτική ημέρα το σερβίς του.

Στο 3ο του ματς στη φετινή pre-season, ο Στέφανος βρήκε τον καλύτερό του εαυτό από τη βασική γραμμή, σέρβιρε 10 άσους και πέρασε 78% του 1ου σερβίς του, για να “κλείσει” το ματς με συνοπτικές διαδικασίες.

Συνολικά, κέρδισε 32/37 πόντους πίσω από το σερβίς του και δεν αντιμετώπισε break point του Ρουντ, ενώ ο ίδιος, δημιούργησε 11(!) ευκαιρίες για break στο σερβίς του αντιπάλου του, εκμεταλλευόμενος τις τέσσερις.

Ο Ρουντ, θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του Αλκαράθ – Ρούμπλεφ, με φόντο την 3η θέση στο φετινό Mubadala.

Πρόγραμμα Κυριακής, 18 Δεκεμβρίου

11:00 Αγώνας για την 3η θέση
13:00 Τελικός

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected