Κατηγορίες
Διάφορα

Εύα Καΐλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι : Πως η απληστία των γονιών άφησε έρμαιο ένα παιδί 2 ετών (vid)

Άλλον ένα μήνα στη φυλακή θα περάσει η Εύα Καϊλή, για τη φερόμενη συμμετοχή της στο QatarGate, μετά τη χθεσινή απόρριψη των βελγικών αρχών για αποφυλάκισή της με “βραχιολάκι”.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να παραταθεί η προφυλάκισή της στις φυλακές του Χάρεμ έως τις 22 Ιανουαρίου, όταν και θα επαναξιολογηθεί εκ νέου.

Η εν λόγω απόφαση, που έγινε γνωστή μέσω email, αναφέρει για την κ. Καϊλή ότι μπορεί να ασκήσει έφεση μέσα στο επόμενο 24ωρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα βρεθεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου μέσα σε 15 ημέρες.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο Mega, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέστησε σαφές ότι δεν αναμένεται να ασκηθεί έφεση.

Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι για την τύχη του δίχρονου παιδιού της Εύας Καϊλή, καθώς βρίσκονται προφυλακιστέοι και οι δύο γονείς του.

Μερικές ώρες προτού βρεθεί ενώπιον των βελγικών αρχών για την απολογία της, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση του ακινήτου στην Πάρο, το οποίο αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων, το οποίο σύμφωνα με την πλευρά Καϊλή τα χρήματα για την αγοραπωλησία δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε επίσης και ένα κοινός λογαριασμός της Εύας Καϊλή και του συζύγου της μέσω του οποίου φέρονται να διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Το πόρισμα που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία και θα προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, αφού -κατά πληροφορίες- αναφέρεται σε αυτό ότι προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη οικονομικών εγκλημάτων, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πάντως η πλευρά της Ευρωβουλεύτριας, δια του συνηγόρου της Μιχ. Δημητρακόπουλου έχει τονίσει ότι η αγορά του έγινε νόμιμα.

“Αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της”
Προ λίγων ημερών, η Εύα Καϊλή είχε συνάντηση τεσσάρων ωρών με τον δικηγόρο της στις φυλακές Χάρεν, με τον ίδιο να μεταδίδει το κλίμα που φέρεται να έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ζευγαριού.

“Είναι προβληματισμένη πάρα πολύ, αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της, τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε και αυτή τη στιγμή είμαι υποχρεωμένος να μην κάνω καμία δήλωση σχετικά με την ουσία της υπόθεσης” είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την συνάντησή τους.

“Και ο κ. Ριζόπουλος που είναι πολύ έμπειρος Βέλγος δικηγόρος και έχει μία πολύ καλύτερη εικόνα από εμένα, είπε πως καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής, νομικά επιχειρήματα όμως για να αφεθεί ελεύθερη έχουμε πάρα πολλά” προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία της Εύας Καϊλή είπε πως είναι δυστυχισμένη κυρίως λόγω του ανήλικου παιδιού της που είναι μακριά και από τους γονείς του. “Από ‘κει και έπειτα θα πολεμήσουμε γιατί ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε να αλλοιώσει τα στοιχεία της έρευνας μπορεί”, κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πηγή : News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected