Διάφορα

United Cup: Νίκη θρίλερ για Τσιτσιπά, νέα ανατροπή και 2-0 για την Ελλάδα (vids)

Όπως η Δέσποινα Παπαμιχαήλ νωρίτερα, έτσι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε τρία sets, αλλά και την ανατροπή για να λυγίσει τον εξαιρετικό Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 4-6, 6-2, 7-6 (4) δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα για τη νίκη στο tie με τη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Νο4 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι με 12 άσους, ενώ έσωσε τα 8/9 break-point του Ντιμιτρόφ. Σημεία-κλειδιά της συναρπαστικής αναμέτρησης, το τεράστιο break του Τσιτσιπά στο 6ο game του 3ου set όπου έσβησε διπλό break-point, αλλά και το γρήγορο μίνι break στον πρώτο πόντο του tie-break.

Το 1ο set ήταν αρκετά “κλειστό” με τον Ντιμιτρόφ πάντως να βρίσκει μεγαλύτερη συνέπεια στο service ολοκληρώνοντας το set με 89% στους κερδισμένους πόντους στο 1ο (16/18), την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 72% (13/18).

Μάλιστα ο Βούλγαρος κατάφερε να σβήσει το μοναδικό break-point του Τσιτσιπά στο πρώτο σκέλος του αγώνα. Ό,τι δεν έκανε σε εκείνο το σημείο ο Έλληνας τενίστας, το κατάφερε στο 10ο game ο Ντιμιτρόφ, που έφτασε στο break μετά από 4 break-point και παράλληλα στην κατάκτηση του set με 6-4.

Η απάντηση του Τσιτσιπά ήταν επιβλητική με 81% (13/16), κερδισμένους πόντους στο 1ο service, αλλά και μόλις 3 αβίαστα λάθη, βρήκε γρήγορα break (2-1) και από εκεί και πέρα πιέζοντας ακόμα περισσότερο το service του Ντιμιτρόφ έφτασε στο 6-2 σε 33 λεπτά ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην αρχή του decider ο Τστισιπάς μπήκε ακόμα πιο δυνατά φτάνοντας μάλιστα με το “καλημέρα” σε διπλό break-point, ωστόσο τα “βαριά” services του Ντιμιτρόφ έβγαλαν από τη δύσκολη θέση τον Βούλγαρο τενίστα που πήρε το προβάδισμα με 1-0.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Τσιτσιπά να σβήσει break του Ντιμιτρόφ ισοφαρίζοντας σε 1-1, ωστόσο το μεγαλύτερο hold (ίσως και ολόκληρης της αναμέτρησης) ήταν αυτό που έκανε ο Έλληνας τενίστας στο 8ο game σβήνοντας διπλό break-point του Βούλγαρου κάνοντας το 4-4.

Ο Ντιμιτρόφ θα πιέσει και πάλι το service του Τσιτσιπά στο 12ο game (15/30), όμως και πάλι οι πολύ καλές τοποθετήσεις του Έλληνα τενίστα θα τον βγάλουν νικητή οδηγώντας το set στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς θα κάνει το μίνι break μετά από το τραγικό λάθος σε προσέγγιση στο φιλέ του Βουλγάρου και κρατώντας τις δύο μπάλες στο service του θα πάρει προβάδισμα με 3/0 και 4/2 στο changeover.

Κρατώντας εύκολα το αρχικό μίνι break ο Τστισιπάς έφτασε τελικά σε μια πολύ δύσκολη νίκη κάνοντας το 2-0 για την ελληνική ομάδα η οποία απέχει μόλις μια νίκη από την πρώτη της νίκη στον 1ο όμιλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected