Διάφορα

Ζευγάρι δωρίζει το σπίτι του για τη στέγαση φοιτητών

Η προσφορά είναι το ζητούμενο για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που αναγνωρίζει την ανάγκη που έχουν οι οικονομικά αδύναμοι φοιτητές για δωρεάν στέγαση.

Όπως αναφέρει το workenter, η απόφαση τους να δωρίσουν το τριώροφο σπίτι τους για τη στέγαση φοιτητών είναι το αποτέλεσμα της βαθιάς τους πεποίθησης ότι κανένας φοιτητής δεν πρέπει να παρατήσει τις σπουδές του γιατί δεν μπορεί να πληρώσει για σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους οι φοιτητικές ενώσεις ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που αναζητούν στέγαση. Επισημαίνουν ότι οι έλλειψη εστιών και τα τσουχτερά νοίκια αναγκάζουν τους γονείς να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να χρυσοπληρώσουν τις “δωρεάν” σπουδές των παιδιών τους. Τονίζουν επιπλέον ότι εκατοντάδες φοιτητές, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο μεγάλο κόστος και κινδυνεύουν να γυρίσουν στα σπίτια τους πριν ακόμα ξεκινήσουν να σπουδάζουν!

Όλες αυτές οι διαπιστώσεις οδήγησαν το ζευγάρι Marc-Rene και Manuela de Montalembert, να δωρίζει το τριώροφο σπίτι τους για τη στέγαση φοιτητών. Το ζευγάρι δώρισε το συγκεκριμένο οίκημα κατά υψηλή κυριότητα, έως την απόσβεση της επικαρπίας, με σκοπό τη δωρεά στέγαση νέων φοιτητών / φοιτητριών και ερευνητών / ερευνητριών, προερχόμενων από την Ελλάδα, που χρήζουν οικονομικής βοήθειας.

«Με την πράξη τους αυτή οι Marc-Rene and Manuela de Montalembert έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη και την ενεργή υποστήριξή τους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους ανθρώπους του και αποδεικνύουν ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την Επιστήμη και την παραγωγή νέας Γνώσης δεν έχουν χαθεί, προβάλλοντας, ευελπιστούμε, ένα παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους ιδιώτες και τοπικούς και κρατικούς φορείς», αναφέρει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected