Αθλήματα

United Cup: Ο μαγικός Σακελλαρίδης έκανε το 3-1 για την Ελλάδα (vids)

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ήταν συγκλονιστικός απέναντι στον Βέλγο και Νο129 του κόσμου, Ζιζού Μπεργκς, με τον 18χρονο Έλληνα τενίστα να επικρατεί με 5-7, 6-1, 6-3 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην μέχρι τώρα πορεία του, αλλά παίρνοντας και 20 βαθμούς που θα τον φέρουν στην πρώτη 600άδα του κόσμου.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο 18χρονος έκανε απίστευτο παιχνίδι τελειώνοντας με 8 άσους (ένα μόλις διπλό λάθος), είχε 74% κερδισμένους πόντους στο 1ο service, έσβησε τα 4/5 break-points του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 7 συνολικά ευκαιρίες για break

Παρά το γεγονός ότι ο Σακελλαρίδης έκανε ντεμπούτο σε επίπεδο ATP, από το 1ο κιόλας set έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, προσπαθώντας να πιέσει τον Μπεργκς. Μάλιστα είχε απίστευτη αντίδραση στο 5ο game εκεί που χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points του Βέλγου φτάνοντας σε μεγάλο hold (3-2).

Στη μοναδική στιγμή που ο 18χρονος έχασε για λίγο τη συγκέντρωση του ήταν στο 11ο game το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπεργκς φτάνοντας στο break (6-5), για να κλείσει το set (δύσκολα) αμέσως μετά κάνοντας το 1-0.

Κι όμως αντί το χαμένος στις λεπτομέρειες set να τον απογοητεύσει, αντίθετα τον πείσμωσε με αποτέλεσμα να απαντήσει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Αρχικά πήρε τα 5 πρώτα games(!), με τον Μπεργκς να μειώνει σε 5-1 και τον Σακελλαρίδη να ολοκληρώνει το εκπληκτικό breadstick ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Μπεργκς, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με κράμπες στο δεξί πόδι καλώντας δύο ιατρικά τάιμ-άουτ, συνέχιζε να πιέζεται από τον Σακελλαρίδη, ο οποίος έφτασε σε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια με 5-3.

Στο τελευταίο game του αγώνα ο 18χρονος και Νο1 στην ITF βρέθηκε με τριπλό match-point (0/40) με τον Βέλγο να σβήνει τα δύο, αλλά μ’ ένα τραγικό λάθος σε μια προσέγγιση, έστειλε την μπάλα εκτός γραμμών με τον Σακελλαρίδη να φτάνει σε μια τεράστια νίκη, αλλά και να αποθεώνεται από την υπόλοιπη ελληνική ομάδα.

Η σειρά των αγώνων θα ολοκληρωθεί με το μικτό διπλό με τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη να αντιμετωπίζουν το βελγικό δίδυμο Φλίπκενς/Γκερτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected