Κατηγορίες
Διάφορα

Πρωτοβουλία από άλλα καθεστώτα : Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ διέταξε έφοδο στα σπίτια ιατρών που νόσησαν από Covid!

Θύελλα αντιδράσεων από τον ιατρικό και τον πολιτικό κόσμο προκάλεσε η αντίδραση του Γιώργου Χαλκιαδάκη, διοικητή του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, ο οποίος διέταξε να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε σπίτια γιατρών, οι οποίοι νοσούσαν από κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο διοικητής του νοσοκομείου έδωσε εντολή σε έναν γιατρό εργασίας και σε μία επισκέπτρια υγείας, για έλεγχο στα σπίτια τριών αναισθησιολόγων που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω νόσηση από λοίμωξη Covid.

Ο ΠΙΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολο του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο».

Όπως αναφέρει το www.neakriti.gr, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», της «ΚΡΗΤΗ TV» και πήραν θέση για την έφοδο που διέταξε ο διοικητής του νοσοκομείου σε σπίτια γιατρών με κορονοϊό.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης έκρινε την ενέργεια ως απαράδεκτη και αυταρχική, καθώς, όπως είπε, προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προχωρώντας σε μία επιπλέον καταγγελία για την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, μιλώντας για κατάχρηση καθήκοντος που ξεπερνά τα όρια τους εκφοβισμού.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πογκρόμ επίθεσης σε βάρος του ιατρικού προσωπικού μετά και την απόφαση του κ. Χαλκιαδάκη να ελέγξει γιατρούς που πήραν άδεια για να μαζέψουν τις ελιές τους. Μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Καταπέλτης ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καταθέτουν ερώτηση στην βουλή για αυτές τις τακτικές, υπογραμμίζοντας ότι με αυτές τις ενέργειες του διοικητή του ΠαΓΝΗ ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής ζητώντας από τον υπουργό παιδείας και την κυβέρνηση να πάρει θέση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου που καταδίκασε αυτές τις τακτικές ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση για τα περιστατικά.

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ
«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υιοθετεί την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στις 3/1/2023 σχετικά με την απαξιωτική συμπεριφορά του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Χαλκιαδάκη απέναντι σε τρείς γιατρούς του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου που νόσησαν από Covid-19.

Ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ προέβη στην αυθαίρετη και προσβλητική για το ιατρικό προσωπικό συμπεριφορά, δίνοντας εντολή ελέγχου στις οικίες των τριών αναισθησιολόγων από ιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας, δήθεν για να «επιβεβαιώσουν» την ασθένειά τους, αμφισβητώντας ευθέως το λειτούργημα, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά τους.

Κανείς δε νοείται να προσβάλλει το ιατρικό σώμα, το οποίο στο σύνολο του και από την αρχή της πανδημίας, έχει υπηρετήσει τη δημόσια υγεία και την κοινωνία με αξιομνημόνευτη αυταπάρνηση, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα όρια της σωματικής και ψυχικής τους αντοχής, ακόμη και θέτοντας την προσωπική τους ασφάλεια σε κίνδυνο.

Το ΔΣ του ΠΙΣ θα ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του.

Επειδή όμως η συνέχιση της έντασης σ΄ ένα κρίσιμο Τομέα μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες, καλούμε άμεσα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιληφθεί με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον».

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected