Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Μέτρησε η εμπειρία και η Λαμία πέρασε στους “8”

Η Καλλιθέα είχε το προβάδισμα με την εκτός έδρας ισοπαλία, όμως η Λαμία έδειξε τα…δόντια της στο “Ελ Πάσο” και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Λαμία έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Καλλιθέας και με 2-1 πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το 1-1 του πρώτου αγώνα άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να καταφέρνει να πάρει έστω και με άγχος την πρόκριση. Τα γκολ των Μανούσου και Μαρτίνεθ στάθηκαν αρκετά για τους Φθιώτες, ενώ η Καλλιθέα πάλεψε και μείωσε με τον Νίλι, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την έκπληξη.

Καλό ρυθμό απέκτησε το παιχνίδι στο «Ελ Πάσο» μετά το πρώτο δεκάλεπτο και η Καλλιθέα απείλησε στο 12’ τη Λαμία, έχοντας δοκάρι σε κεφαλιά του Ντεμέτριους.

Οι Φθιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους στη συνέχεια και στο 34’ ο Μανούσος με ωραία κίνηση και πλασέ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόμανιτς, πέτυχε το 0-1.

Στο 38’ ο Μαρτίνε8 με ωραίο τελείωμα από πάσα του Τσιλούλη σημείωσε το 0-2.

Η αντίδραση της Καλλιθέας δεν άργησε και στο 41’ ο Νίλι με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι δεν είχε τόσες φάσεις, αν και η Καλλιθέα έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 73’ ο Καινούργιος με κεφαλιά σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, σε μια δύσκολη φάση.

Στο 75’ πλασέ του Τσιλούλη πέρασε δίπλα από την εστία του Πάντου.

Στα τελευταία λεπτά η Καλλιθέα πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, που θα έστελνε το ματς στην παράταση, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει.

Συνθέσεις

Athens Καλλιθέα FC (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79΄Ρέντζας), Μπουλούλης (80΄Δούμτσης), Σαντάνα (58΄Λασκαράκης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80΄Τσιντώνης).

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58΄Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58΄Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68΄Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58΄Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79΄Γιακουμάκης), Μανούσος.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα (21.00)

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου (14.00)
Άρης – Λεβαδειακός (16.00)
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός (16.30)
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά (19.00)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected