Κατηγορίες
Διάφορα

Τι μεγαλείο ψυχής : Ο 14χρονος ευχαριστεί τους γονείς του 18χρονου “που μου έδωσαν το νεφρό”

Οι γονείς του 18χρονου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία στον 14χρονο Άγγελο ο οποίος αναγκαζόταν να υποβάλλεται διαρκώς σε αιμοκαθάρσεις, και πλέον θα ζει πλέον ως ένας υγιής έφηβος.

«Καταλαβαίνετε ένα παιδί 14 ετών θα άπρεπε να ασχολείται με τα μαθήματά του. Έκανε αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα. Τώρα θα αλλάξει η ζωή του» δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ, Γεώργιος Τσουλφάς.

Από το κρεβάτι της ανάρρωσης ο Άγγελος λέει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του Γρηγόρη που μου έκαναν δώρο το νεφρό». Η μητέρα του, Γιούλη λέει πως ο γιος της χαίρεται και «λέει “είμαι καλά τώρα, θα τρώω και θα πίνω”».

«Ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη η κατάσταση και για το προσωπικό της μονάδας και για μένα προσωπικά. Τέσσερις άνθρωποι βελτίωσαν τουλάχιστον το επίπεδο της ζωής τους και ένας τουλάχιστον σώθηκε» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Χριστόδουλος Ναθαναήλ.

Λήπτης του ενός νεφρού ένας 14χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που είχε διαγνωστεί με νεφρική ανεπάρκεια στα 4 του χρόνια.

Ανάμεσα στους λήπτες των οργάνων του μικρού Θωμά, που κατέληξε από καρδιακή ανακοπή, τρία παιδιά από την Ιταλία.

Η καρδιά δόθηκε σε παιδάκι 6 ετών στο Τορίνο που ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες σε παιδί 11 ετών στο Μπέργκαμο και τμήμα του ήπατος δόθηκε σε βρέφος μόλις 5 μηνών.

*Dnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected