Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Έκανε το…χρέος του ο Άρης και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά

Το σκορ του πρώτου μέρους (2-1) αλλά και το γκολ-πέναλτι του Μαντσίνι στο 35ο λεπτό, έδωσε στον Άρη το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Άρης στη ρεβάνς με τον Λεβαδειακό, έδειξε την σοβαρότητα που έπρεπε και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με σχετική άνεση. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 με γκολ-πέναλτι του Μαντσίνι στο 35’. Είδαν το οριζόντιο δοκάρι δύο φορές να σταματά προσπάθειες παικτών τους και τελικά δίχως να… ιδρώσουν, έφτασαν στην πρόκριση.

Ο Λεβαδειακός απ’ την άλλη, δεν φάνηκε να έχει την ικανότητα και την φρεσκάδα να απειλήσει και να αγχώσει τον Άρη. Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλο το ματς η ομάδα της Βοιωτίας δεν έχασε κάποια ιδιαίτερα καλή ευκαιρία για να σκοράρει, αλλάζοντας τα δεδομένα στο παιχνίδι.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, καθώς η σκοπιμότητα δε θύμιζε και τόσο ματς Πρωταθλήματος. Μεγάλη ευκαιρία άργησε αρκετά να προκύψει στο ματς, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι προσπαθούσαν με κάποια σουτ να απειλήσουν. Κυρίως ο Άρης που ήταν σαφώς πιο δραστήριος,

Ο Τσιριγώτης στο 6’ δοκίμασε να απειλήσει τον Κουέστα, χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησαν δύο σουτ από Μαντσίνι και Καμάτσο, με την μπάλα πρώτα να φεύγει άουτ και στη συνέχεια να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Όλα αυτά λίγο μετά το 20λεπτο.

Κι ενώ φάσεις δεν υπήρχε, μια ωραία ενέργεια του Νταμπό άλλαξε τα δεδομένα. Ο μέσος του Άρη μπήκε στην περιοχή ωραία, έκανε το γύρισμα και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του πεσμένου Τζημόπουλου. Ο Τσέτσιλας υπέδειξε αμέσως το πέναλτι κι έτσι ο Άρης βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαντσίνι στο 35’ δεν την άφησε να πάει χαμένη, σκοράροντας απ’ την άσπρη βούλα για το 1-0.

Ο Άρης με άλλο αέρα πλέον, έγινε πιο απειλητικός. Ο Καμάτσο στο 38’ σούταρε, με τον Στογιάνοβιτς να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Δύο λεπτά μετά, ο Νταμπό σούταρε ωραία, με την μπάλα να περνά δίπλα απ’ το δοκάρι. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, μια καλή μεταβίβαση του Νταμπό που για λίγο δεν πρόλαβε ο Καμάτσο με τον Στογιάνοβιτς να κάνει σωστά την έξοδο.

Το δεύτερο μέρος άρχισε στο ίδιο μοτίβο, με τον Άρη να είναι ορεξάτος. Ο Μανού Γκαρθία έκανε ωραίο σουτ με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Στογιάνοβιτς. Στο 50’ χάθηκε ακόμη καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Μανού Γκαρθία και πάλι σούταρε εξαιρετικά, όμως η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι ρυθμοί του ματς μειώθηκαν και τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς ουσιαστικές απειλές και με χαμηλό τέμπο. Μέχρι να έρθει στο 74’ το δεύτερο δοκάρι για τον Άρη. Ο Καμάτσο σούταρε με την μπάλα να βρίσκει και πάλι στο οριζόντιο, με τον Ετέμπο να επιχειρεί κι αυτός, αλλά άστοχα.

Οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να απειλήσουν στο 77’ με τον Μπαχανάκ να βρίσκει τον Τζημόπουλο, αλλά ο Φαμπιάνο πρόλαβε την απειλή. Ένα λεπτό μετά πέρασε στο ματς ο Καμαρά και αποθεώθηκε απ’ τους φίλους του Άρη που ήταν στο γήπεδο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι, παρά τις κάποιες προσπάθειες του Λεβαδειακού μήπως και κατορθώσει να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση. Έτσι με άνεση ο Άρης «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Συνθέσεις

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο (86’ Μαζικού), Νταμπό (46’ Ντουκουρέ), Γκαρθία, Μαντσίνι (69’ Ιτούρμπε), Ματέο Γκαρσία, Καμάτσο (78’ Καμαρά)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (56’ Βρακάς), Τσάπρας, Τζημόπουλος, Παναγιώτου, Μπαχανάκ, Νίκας (46’ Συμελίδης), Μεχία (77’ Νταμπό), Τόρο, Μουτίνιο (46’ Λούα Λούα), Τσιριγώτης (46’ Δούμτσιος)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών 

Τρίτη 10/1

Athens Kallithea – Λαμία  1-2 [1-1]
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα  2-0 [2-0]

Τετάρτη 11/1

ΑΟ Αγίου Νικολάου – Απόλλων Παραλιμνίου  1-2 παρ [1-1]
Άρης – Λεβαδειακός  1-0 [2-1]
ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός (16.30)
ΑΕΚ – ΠΑΕ Κηφισιά (19.00)
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη 12/1

Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected