Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Νίκη-“χρυσάφι” για τον Ορφέα, 2-1 τον Πανδραμαϊκό

Μια πολύ μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης κάτω από συνεχή βροχή που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, και μπροστά σε λίγους τολμηρούς φίλους του που βρέθηκαν στο ΑΟΞ, καταφέρνοντας με πολύ καλή και μαχητική εμφάνιση να πάρει μια μεγάλη νίκη και να επιστρέψει στις νίκες παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή μπήκε πιο δυνατά στο ματς και αφού απείλησε με τον Αμανατίδη στο 6′ μετά από κεφαλιά του Παπαδόπουλου και λάθος του Σολεϊμέζογλου που δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα ο Οδυσσέας Παπαστεφάνου πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έκανε το 1-0 για τους Ξανθιώτες.

Όμως η απάντηση των Δραμινών ήταν άμεση και πριν καν συμπληρωθεί το 7′ λεπτό ο Αχαλινόπουλος με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Γεωργούση για το 1-1.

Παρά το σοκ της γρήγορης ισοφάρισης η ομάδα του Ορφέα δεν έχασε την ψυχραιμία του, κάθε άλλο καθώς συνέχισε μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους να είναι πολύ ανώτερος του αντιπάλου του έχοντας και 2-3 καλές στιγμές προς την εστία των φιλοξενούμενων. Η ομάδα της Δράμας ανέβασε την απόδοση της κυρίως μετά το 20λεπτο έχοντας ένα σουτ του Παυλίδη στο 22′ και μια κεφαλιά του Αχαλινόπουλου στο 45′ που δεν βρήκαν όμως αμφότερα στόχο.

Όπως στο πρώτο έτσι και στην επανάληψη η πρώτη φάση ανήκε στον Ορφέα που απείλησε με σουτ του Πασχαλάκη στο 56′ που απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Δραμινών, στην συνέχεια της φάσης οι Ξανθιώτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στην περιοχή όμως ο Κωστούλας έδειξε “παίζεται”. Η ομάδα της Δράμας όχι μόνο δεν κατάφερε να αντιδράσει αλλά στο 68′ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω απευθείας κόκκινης στον Βασίλιεβιτς για αγκωνιά στον Ιωαννίδη σε μια φάση που έφερε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 80′ μετά από ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη και κάποιες κόντρες εντός περιοχής η μπάλα στρώθηκε στον Γιάννη Αλαγκιοζίδη που με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 υπέρ του Ορφέα.

Μετά το γκολ οι Δραμινοί πίεσαν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης όμως το σουτ του Παυλίδη στο 83′ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γεωργούσης, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια από την άλλη πλευρά με το σουτ του Κουκορίγκου στο 90′ να σταματά ο Σολεϊμέζογλου.

Στο 42′ ακυρώθηκε γκολ του Κουκορίγκου που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αλαγκιοζίδη στο 78′, τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα για τους Ξανθιωτές.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τους Ξανθιώτες να πανηγυρίζουν ένα σημαντικό τρίποντο που τους ανεβάζει στους 14 βαθμούς, όμως δεν έχουν χρόνο για πανηγύρια καθώς ακολουθεί την Τετάρτη (18/1) εμβόλιμη αγωνιστική και παιχνίδι στη Μηχανιώνα με τον τοπικό Ποσειδώνα. Ο Πανδραμαϊκός έμεινε στους 19 βαθμούς και πλέον στην τρίτη θέση όμως θα έχει ξεκούραση καθώς θα το ματς με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου θα γίνει σε νέα ημερομηνία λόγω του αγώνα των Σερραίων στο Κύπελλο Ελλάδας με Λαμία.

Συνθέσεις

Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Γιωργούσης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Ιωαννίδης, Αμανατίδης (64′ Αλαγκιοζίδης), Κουκουρίγκος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης (90′ Κόντο)

Πανδραμαϊκός (Πέτρος Στοίλας): Σολεϊμέζογλου, Μεντής, Ιγνατίου (77′ Ντόσης), Βασίλιεβιτς, Μαχαίρας, Αχαλινόπουλος, Πινδώνης, Γιαννόπουλος (55′ λ.τ. Χατζηκυριακού), Μπερούκας, Κουκόλης, Παυλίδης

*sportsaddict.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected