Super League 2

Super League 2 : Στην 4η θέση η Νίκη Βόλου, δύσκολα 2-0 τον Θεσπρωτό

Η Νίκη Βόλου, χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, έφτασε στο πέμπτο συνεχόμενο νικηφόρο αποτέλεσμα, κερδίζοντας 2-0 τον Θεσπρωτό.

Με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας την Αναγέννηση Καρδίτσας και κρατώντας σταθερή τη διαφορά από τις ομάδες που προηγούνται που δεν είχαν απώλειες βαθμών. Το 1-0 έκανε ο Μιράντα στο 66’ και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Τζιώρας στο 93’. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 80’, με τους Βολιώτες να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο από το σημείο αυτό μετά την αποβολή του Κάσσου.

Η Νίκη έπαιξε με υπομονή και χωρίς να ρισκάρει στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ ωστόσο αυτές δεν τις μετουσίωσε σε γκολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με «λευκή» ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν τον χορό των ευκαιριών στο 6’, όταν ο Τοπαλίδης γέμισε με “γλυκιά” σέντρα στην περιοχή, ο Τσουκαλάς από καλή θέση έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιμόπουλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιαφά βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε, εξουδετέρωσε εύκολα ο πορτιέρε του Θεσπρωτού.

Στο 14’ ο Μπάγιτς διάβασε τη φάση και απομάκρυνε με τα πόδια την μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον Μπίκα που έβγαινε σε θέση τετ α τετ.

Η Νίκη είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια και προσπαθούσε να φτάσει με προϋποθέσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 19’ άγγιξε το γκολ όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Τσουκαλά που με γυριστή κεφαλιά, την έστειλε δίπλα από τη δεξιά συμβολή των δοκών. Στο 25’ ήταν η σειρά του Γαβριηλίδη να αστοχήσει με το κεφάλι, σε κόρνερ του Μιράντα. Ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους δεν είχε ούτε το γυριστό σουτ του Σιαφά στο 32’. Ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα ήταν ο πρωταγωνιστής και στην τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, στο πρώτο μέρος. Ο Τσουκαλάς πέρασε δεξιά στον Κάσσο, με τη μία έκανε η συρτή σέντρα, στην κίνηση πλάσαρε ο Σιαφά με την μπάλα να περνά πάνω από το δοκάρι.

Από τον Παράδεισο, στην Κόλαση κι επιστροφή στον Παράδεισο…

Η Νίκη έχοντας το ίδιο πλάνο συνέχισε να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της και επιλέγοντας τα πλάγια για να ανοίξει τη σφιχτή άμυνα του Θεσπρωτού.

Στο 48’ ο Τσουκαλάς σούταρε από το ημικύκλιο, όμως ο Τσιμόπουλος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η Νίκη έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Ροχάνο «τσίμπησε» πριν τον Τσιμόπουλο, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 62’ το σουτ του Ανδρέου μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Σιαφά πέρασε άουτ.

Η λύτρωση για τη Νίκη ήρθε στο 66’. Ο Κάσσος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μιράντα, ο οποίος κατέβασε όμορφα με το στήθος και με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «κλειδώσουν» το τρίποντο με ένα ακόμη γκολ ήρθε η φάση του 80’ που ο Θεσπρωτός άγγιξε την ισοφάριση και η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες. Παιδικά λάθη στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων έδωσαν την ευκαιρία στον Μπίκα να σουτάρει προς την εστία, με τον Κάσσο να αναλαμβάνει να αποκρούσει σαν τερματοφύλακας. Ο ρέφερι άμεσα έδειξε την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον Κάσσο. Ο Μπίκας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, με την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί δοκάρι του Μπάγιτς, λυτρώνοντας παίκτες και οπαδούς.

Κι ενώ ο Θεσπρωτός ανέβασε τις γραμμές του για να φτάσει στην ισοφάριση, η Νίκη βρήκε την ευκαιρία αρχικά να απειλήσει με τους Γαβριηλίδη και Τζιώρα να μην μπορούν να νικήσουν τον Τσιμόπουλο στο 91’ και να «σφραγίζουν» το τρίποντο στο 93’ με τέρμα του Χρήστου Τζιώρα σε «πάρε – βάλε» του Γαβριηλίδη.

Συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) : Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Ανδρέου, Κάσσος, Τσουκαλάς (83’ Λογαράς), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (46’ Παναγιωτίδης), Σιαφά (83’ Τζιώρας), Μιράντα, Ροχάνο (69’ Μορέιρα).

Θεσπρωτός (Κώστας Τζίνης /Βαγγέλης Κάλλος) : Τσιμόπουλος, Βασιλάκης, Γώγος, Ρίζος, Τρομπούκης (86’ Μαρτίνες), Μίγγος, Πανταζέλος (86’ Φακκής), Χατζάκος (71’ Παππάς), Οικονομίκος (57’ Ρούσσης), Μπίκας, Δρίτσας.

*Goalpost.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected