Κατηγορίες
Super League 2

Super League 2 : Το γκολ του Πεντρόσο έφτασε στην ΑΕΛ, 1-0 τη Βέροια

Με τον Φαμπρίτσιο Πεντρόσο να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, η ΑΕΛ πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά επικρατώντας με 1–0 της Βέροιας στο Στάδιο Αλκαζάρ για την 11η αγωνιστική της Super League 2.

Η ομάδα της Θεσσαλίας παραμένει στο…κόλπο της 1ης θέσης, καθώς με τη σημερινή της νίκη βρίσκεται στο -3 από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό, την ώρα που η “Βασίλισσα” παραμένει…κολλημένη στην 11η θέση με 10 βαθμούς.

Το φιλμ

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες έκαναν σαφή τη τακτική που θα ακολουθούσαν στην αναμέτρηση. Για την ΑΕΛ, ήταν ξεκάθαρο πως η ανάπτυξη της ομάδας θα γινόταν κυρίως από τα δεξιά, με τον Καλουτσικίδη να προωθείται συνεχώς έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος να «σπάσουν» οι γραμμές άμυνας των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους ήρθε στο 4′ όταν ο Καλουτσικίδης έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ. Μάλιστα ο ίδιος ποδοσφαιριστής τέσσερα λεπτά αργότερα, απείλησε ξανά, όμως η σέντρα σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχη και πέρασε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΛ είχε την κατοχή, ωστόσο δεν έφτανε με ευκολία μέσα στην αντίπαλη περιοχή, εξαιτίας της καλής αμυντικής λειτουργίας της Βέροιας, η οποία παράλληλα δεν μπορούσε να βγει στην επίθεση. Παρ’όλες τις δυσκολίες όμως οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 25′ μετά από μία μπαλιά του Θωμαΐδη, ο Καλουτσικίδης στόπαρε τη μπάλα, στρώνοντάς τη παράλληλα για τον Πεντρόσο, ο οποίος είχε φτιάξει σωστό βηματισμό και ο τελευταίος με ένα ωραίο συρτό φαλτσαριστό σουτ έξω από τη περιοχή, νίκησε τον Βενετικίδη και άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί».

Στην συνέχεια δεν είχαμε αντίδραση από τη Βέροια. Αντιθέτως η ΑΕΛ αναπτυσσόμενη από τα πλάγια κυρίως προσπάθησε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, όμως δεν τα κατάφερε. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε τα πολλά κόρνερ που κέρδισε μετά το 1–0, κόρνερ τα οποία της είχαν δώσει τη προηγούμενη αγωνιστική τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ δεν μπήκε το ίδιο δυναμικά με τον ρυθμό να πέφτει στο ματς. Οι «βυσσινί» μπορεί να είχαν τη κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να «τελειώσουν» το ματς. Επόμενο ήταν λοιπόν, η Βέροια μη έχοντας κάτι να χάσει, να βγαίνει με περισσότερο θάρρος στις αντεπιθέσεις της.

Η πρώτη απειλή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 60′, όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους «ξυστά» και πέρασε άουτ. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 64ο λεπτό. Ο Αντράντα έγινε κάτοχος έξω από την αντίπαλη περιοχή, πέρασε δύο αντιπάλους του πάνω στη κίνηση, είχε όλο τον χρόνο για ένα καλό τελείωμα, όμως δεν πέτυχε τη μπάλα όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να καταλήγει αργά στην αγκαλιά του Βενετικίδη.

Δεύτερη ευκαιρία μέσα σε λίγα λεπτά για την Βέροια εκμεταλλευόμενη γρήγορη μετάβαση στην αντεπίθεση, ο Ελευθεριάδης από καλή θέση δοκίμασε το σουτ, αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με έναν ανορθόδοξο τρόπο να βγουν στην επίθεση επιχειρώντας αρκετές βαθιές μπαλιές, τις οποίες όμως εξουδετέρωναν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία οι αντίπαλοι αμυντικοί. Αναμενόμενο ήταν από τη στιγμή που είχε βγει εκτός παιχνιδιού πλέον ο Κούστα, να μη μπορεί να δημιουργήσει τελικές η ΑΕΛ.

Όχι όμως και η Βέροια, η οποία υπενθύμισε στο 78′ στους «βυσσινί» πως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Μπελεβώνης πέρασε τον Ηλιάδη, μπήκε στην περιοχή έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο αρχηγός της ΑΕΛ, Θεοδωρόπουλος έδειξε τα αντανακλαστικά του, απομακρύνοντας σωτήρια τον κίνδυνο με εξαιρετική απόκρουση.

Οι «βυσσινί» μετά από αρκετά λεπτά κατάφεραν να δημιουργήσουν μία πολύ καλή ευκαιρία. Ο Δημήτρης Μιλτιάδης με πολύ ωραία ατομική ενέργεια ελευθερώθηκε, έξω από τη περιοχή έκανε το σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει «σύριζα» από τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας με πολλούς φιλάθλους να νομίζουν πως κατέληξε στα δίχτυα.

Στη συνέχεια μπήκαμε στη τελική ευθεία. Άπαντες είχαν στο πίσω μέρος του μυαλό τους μη συμβεί… «deja vu» με την αναμέτρηση ενάντια στον Παναθηναϊκό. Καθώς και τότε ο Μιλτιάδης είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία και ενώ και πάλι είχε προβάδισμα η ΑΕΛ ενός τέρματος. Τελευταία φάση στο ματς και είναι κόρνερ για τη Βέροια. Όλοι είναι στη περιοχή του Θεοδωρόπουλου. Ακόμα και ο Βενετικίδης. Όμως ο Τσουμάνης απομάκρυνε και στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΛ κέρδισαν και επιθετικό φάουλ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο διαιτητής κ. Τομαράς σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης και η ΑΕΛ πανηγύρισε μία πολλή σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, φτάνοντας παράλληλα στο δεύτερο σερί «τρίποντο».

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσονού, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Αντράντα (71′ Μιλτιάδης), Θωμαϊδης, Παπαγεωργίου (86′ Τσουμάνης), Κούστα (71′ Νίνο), Πεντρόσο, Μαυριάς (59′ Μαυριάς).

ΝΠΣ Βέροια (Γιάννης Ματζιαρίδης): Βενετικίδης, Μπλέτσας (55′ Ελευθεριάδης), Στίκας,Περδίκης (79′ Ισαακίδης), Μασούρας, Κολλαράς, Μπουόλι, Ιωάννου (46′ Γιακούδης), Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας.

*με στοιχεία από το arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected