Κατηγορίες
Αθλήματα

Οι επιτυχίες των Ελλήνων συνεχίζονται : Η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου αναδείχτηκε 3η στον κόσμο!

Μια μεγάλη επιτυχία γιορτάζει το Ελληνικό σκάκι καθώς η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια έως 10 ετών, κατέκτησε την 3η θέση στους αγώνες του Παγκόσµιου Ατοµικού Πρωταθλήµατος που πραγματοποιήθηκαν στη Γεωργία.

Όπως αναφέρει το medlabgr, στο πρωτάθλημα των κοριτσιών μέχρι 10 ετών συμμετείχαν 101 σκακίστριες από 36 χώρες. Πιο συγκεκριμένα, το σκακιστικό πρωτάθλημα διεξήχθη στο Batumi, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 27 Σεπτέμβρη.

Η Ευαγγελία Σίσκου κατάφερε να αναδειχθεί 3η στον κόσμο ανάμεσα στα υπόλοιπα 10χρονα κορίτσια που πήραν μέρος στο τουρνουά. Η μικρή σκακίστρια του ΑΜΟ Γαλαξίας, έχοντας στο τσεπάκι της 8 βαθμούς από 11 αγώνες ισοβάθμησε στις θέσεις 3 έως 7 και σύμφωνα µε τα κριτήρια ισοβαθµίας κατέκτησε τελικά το χάλκινο µετάλλιο. Στο εν λόγω πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 101 μικρές σκακίστριες µέχρι 10 ετών από 36 χώρες.

«Η νεαρή αθλήτρια µε την απόδοσή της όπως και ο 14χρονος Νίκος Πούπαλος που πριν λίγες κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Ατομικό Πρωτάθλημα µέχρι 14 ετών στη Ρουµανία, αποδεικνύουν ότι το µέλλον για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τους αθλήματός µας προμηνύεται αισιόδοξο και λαµπρό», ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, δίνοντας τα συγχαρητήριά της στους αθλητές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected