Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Australian Open : Δια πυρός και σιδήρου στον 3ο γύρο η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 2,5 ώρες για να καταβάλει την αντίσταση της εξαιρετικής 18χρονης Ρωσίδας και Νο106 του κόσμου Ντιάνα Σνάιντερ με 3-6, 7-5, 6-3 εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 3ο γύρο του Australian Open για 5η φορά στην καριέρα της.

Σ’ ένα παιχνίδι το οποίο διεξήχθη με κλειστή οροφή (ελέω βροχής) στην Margaret Court Arena, η Σάκκαρη είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή της ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 7 άσους, αλλά και 9 διπλά λάθη, σημείωσε 32 winners, ωστόσο υπέπεσε σε 40 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 5/17 break-points.

Εκεί που παρουσίασε σταθερότητα, γεγονός που τη βοήθησε αρκετά για να φτάσει στη νίκη, ήταν η σταθερότητα που έδειξε στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service τελειώνοντας τον αγώνα με 71% (36/51) ποσοστό που συνηθίζει να της δίνει νίκες.

Πολύ καλή παρουσία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είχε και πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τους 12 από τους 16 πόντους που διεκδίκησε (75%).

Από την άλλη η Σνάιντερ είχε 66% κερδισμένους πόντους στο 1ο service (44/67), ωστόσο αυτό που την κράτησε μέχρι τέλος στο παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα που είχε στις ευκαιρίες για break (4/6).

Εκεί όπου η Σάκκαρη κυριάρχησε ήταν στα μικρά (0-4 χτυπήματα) και μεσαία ράλι (5-8 χτυπήματα) κερδίζοντας 69 πόντους στην πρώτη περίπτωση (69-52), αλλά και 39 στη δεύτερη (39-33). Αντίθετα εκεί που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την αντίπαλό της ήταν στα μεγάλα ράλι εκεί όπου κέρδισε μόλις 6 από τους συνολικά 21 πόντους που διεκδικήθηκαν.

Η Σνάιντερ ξεκίνησε με break αιφνιδιάζοντας σε μεγάλο βαθμό τη Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-0. Με τις δύο τενίστριες να κρατούν το service τους και τη Ρωσίδα να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ, η Σάκκαρη σπατάλησε τρία break-points, αφού όμως αρχικά έσωσε 4 set-points!

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για λυγίσει τη Σνάιντερ, οποία έκλεισε το set στο service μετά από 12 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Η εκκίνηση του 2ου set δεν είχε καμία σχέση με αυτή του 1ου καθώς η Σάκκαρη έγινε πιο επιθετική, οδηγώντας την αντίπαλό της σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Η Ελληνίδα βρήκε break από νωρίς φτάνοντας αρχικά στο 4-1 και λίγο αργότερα στο 5-3 έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως και σε αυτήν την περίπτωση η Σνάιντερ πήρε πίσω το χαμένο της μειώνοντας σε 5-4 και αμέσως μετά έφτασε σε ένα εντυπωσιακό hold επιστρέφοντας από 0/40!

Η Σάκκαρη πήρε και πάλι κεφάλι στο set (6-5), ενώ στη συνέχεια έφτασε και σε 2ο break γεγονός που της χάρισε την ισοφάριση στα sets (1-1).

4-2 και αμέσως μετά με love game έφτασε στο 5-2. Μάλιστα λίγο αργότερα. Μαρία Σάκκαρη είχε δύο ευκαιρίες για να κλείσει το ματς, αλλά η Σνάιντερ έσβησε και τα δύο match-point μειώνοντας σε 5-4.

Η Σάκκαρη πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει την πρόκριση, αλλά και πάλι χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0/30 κάτι που έκανε σημειώνοντας τους τελευταίους 4 πόντους του αγώνα.

Στον επόμενη γύρο η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ζίλ Τάιχμαν και Λιν Ζου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected