Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Κωνσταντέλιας και Ολιβέιρα έστειλαν τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά

Ο Παναθηναϊκός είχε τελείως διαφορετική εικόνα από το πρόσφατο ματς στο πρωτάθλημα, προηγήθηκε νωρίς αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση.

Ο “δικέφαλος” δεν έχασε τη συνοχή του από το γρήγορο γκολ του Τσέριν, είχε ξανά την επιθετική δραστηριότητα όπως την προηγούμενη Κυριακή και τελικά σκόραρε στο 78′ από τα 11 βήματα (σ.σ. Νέλσον Ολιβέιρα), ένα γκολ που τον έστειλε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Εκεί θα βρει τη Λαμία, που λίγο πριν απέκλεισε με δεύτερη νίκη τον Απόλλωνα Παραλιμνίου.

Ντεμπούτο για τους “πράσινους” έκανε ο Μαντσίνι, που μπήκε ως αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Το φιλμ

O Παναθηναϊκός μπήκε σαν… καμικάζι στο παιχνίδι, έχοντας και τη συμπαράσταση της κερκίδας, προκειμένου να βρει ένα γκολ όσο πιο νωρίς. Κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα και μόλις στο 5’ είδε τον Τσόκαϊ να παίρνει τις κόντρες, να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, για να μπλοκάρει ωστόσο ο Κοτάρσκι.

Βλέποντας το αυτό, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει ψηλά, δυσκολεύοντας αρκετά την ανάπτυξη του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα παράλληλα να κερδίσει κάποια κόρνερ. Σε ένα εξ αυτών, στο 9ο λεπτό, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, η ένταση και το πάθος μεγάλωναν, με τους φιλοξενούμενους -που προσπάθησαν να «χτυπήσουν» με την ταχύτητα του Νάρεϊ- να έχουν μια ακόμα καλή στιγμή στο 17’, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς από δεξιά στην περιοχή πέρασε άουτ κι ενώ νωρίτερα ο Σάρλια έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του Κωνσταντέλια.

Τελικά, το «τριφύλλι» πέτυχε τον στόχο του, στο αμέσως επόμενο λεπτό. Καθώς οι παίκτες του γύρισαν όμορφα τη μπάλα, ο Μπερνάρ βρήκε τον Τσέριν που έκανε ωραίο κοντρόλ ακινητοποιώντας ταυτόχρονα τον Ντάντας, έστρωσε την μπάλα μπροστά του και με φοβερό σουτ από τα 20 μέτρα την έστειλε στη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι και στα δίχτυα, για το 1-0!

Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός πίεσε εκ νέου προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ για να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα. Πάτησε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς όμως να βρει κάποια «καθαρή» φάση. Με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε, είτε σπάζοντας ωραία το πρέσινγκ, είτε απλά διώχνοντας μπάλες. Ενώ παράλληλα απείλησε με μια κεφαλιά του Ολιβέιρα, στο 38′, η οποία βέβαια ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Μπαίνοντας στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, υπήρξαν πάρα πολλά φάουλ που καταλόγισε ο διαιτητής Βιλγιάνεν, κυρίως υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» και του Ολιβέιρα, με αποτέλεσμα να κοπεί ο ρυθμός και να μην παιχτεί… καθόλου ποδόσφαιρο.

Με τον Μπερνάρ πάντως να φεύγει ταχύτατα και κατά μέτωπο στην αντεπίθεση στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, να πασάρει πλάγια και αριστερά στον Σπόραρ εντός περιοχής, ο οποίος σούταρε απελπιστικά άστοχα, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0…

Το δεύτερο μέρος άρχισε κι αυτό με ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και υπέρμετρο πάθος. Στο 51’ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Νάρεϊ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η φάση εξετάστηκε απ’ το VAR και παρέμεινε η απόφαση, καθώς ο σκόρερ ήταν εκτός θέσης.

Τρία λεπτά μετά, ήρθε η καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαντσίνι. Ο Βαγιαννίδης έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά, όχι όμως όπως θα την ήθελε κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία.

Ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε διάταξη ουσιαστικά, μετατρέποντας σε άκρως επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Με την είσοδο του Ιωαννίδη αντί του Μπερνάρ στο 65’. Έτσι οι «πράσινοι» συνέχισαν με δύο επιθετικούς, θέλοντας να πιέσουν περισσότερο την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μετά από κάποιες προσπάθειες των «πράσινων» χωρίς ουσιαστικές απειλές, ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός στο 73’. Ο Νάρεϊ εντός περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Ένα λεπτό μετά, ο Ίνγκασον σούταρε ολομόναχος, με τον Σάντσες να διώχνει σε κόρνερ. Στην αρχή της φάσης όμως, ο Σβαμπ είχε κάνει κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το χέρι του Τσέριν. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και πήγε να ελέγξει τη φάση. Έκρινε πως υπάρχει παράβαση, υπέδειξε το πέναλτι, με τον Ολιβέιρα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 78’. Δεν αστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1 κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε νέες αλλαγές, με τον Κλεϊνχέισλερ να πραγματοποιεί κι αυτός το ντεμπούτο του. Στο 81’ ο Ούγγρος μετά από σέντρα του Μαντσίνι σούταρε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ολιβέιρα με εξαιρετική έμπνευση απείλησε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 90’. Ο Τόμας που πριν λίγο είχε περάσει στο ματς, δέχτηκε κίτρινη για χτύπημα στον Σάρλια. Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε απ’ το VAR και πήγε να δει τη φάση. Αλλάζοντας απόφαση και τελικά έδειξε απ’ ευθείας κόκκινη στον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

Στις καθυστερήσεις ο Σάρλια έκανε τραγικό λάθος, με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να νικήσει τον Λοντίγκιν. Οι όποιες προσπάθειες του Παναθηναϊκού δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι το ματς έληξε ισόπαλο. Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση σε ένα ματς αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων, τόσο σε πάθος όσο και σε φάσεις που δημιουργήθηκαν. Δύο γκολ, αποβολή, πολλές κίτρινες. Και τελικά ο «δικέφαλος» στον ημιτελικό, με ορθάνοιχτο δρόμο για τον τελικό.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Λοντίγκιν, Πούχατς (80′ Χουάνκαρ), Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πέρεθ, Τσέριν, Τσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Κουρμπέλης (66′ Φακούντο), Μπερνάρ, Παλάσιος (80′ Κλαϊνχάισλερ), Σπόραρ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (85′ Βιερίνια), Σάστρε, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Ντάντας, Ζίφκοβιτς, Νάρεϊ (79′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88′ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (88′ Μπράντον)

Τετάρτη 25/1

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ  1-3 [0-3]
Άρης – Ολυμπιακός  0-1 [0-1]

Πέμπτη 26/1

Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου  4-2 [2-1]
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  1-1 [0-2]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected