Κατηγορίες
Αθλήματα

Αντίπαλος του Τσιτσιπά ο εκπληκτικός Τζόκοβιτς (vids)

O Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε έναν ακόμα περίπατο στο φετινό Australian Open επικρατώντας του Αμερικανού Τόμι Πολ με 7-5, 6-1, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 10ο τελικό καριέρας στη Μελβούρνη.

Το αήττητο σερί στη Μελβούρνη καλά κρατεί για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έφτασε τις 27 σερί νίκες, ενώ παράλληλα έκανε και το 9/9 στους ημιτελικούς στο Australian Open!

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Σέρβος ο οποίος έγινε ο μόλις 4ος γηραιότερος παίκτης που φτάνει στον τελικό της διοργάνωσης (Ρόζγουολ 1972, Άντερσον 1971, Φέντερερ 2018) ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 άσους (5 διπλά λάθη) κέρδισε το 75% των πόντων από το 1ο service, σημείωσε 31 winners, υπέπεσε σε 39 λάθη, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που είχε για break (7/11).

Το ξεκίνημα του Τζόκοβιτς ήταν εκρηκτικό κερδίζοντας τα 5 από τα 6 του 1ου set (5-1), αν και στο 1ο service-game του Σέρβου απειλήθηκε από τον Πολ, ο οποίος σπατάλησε δύο ευκαιρίες για break.

Ο 9 φορές κάτοχος του τίτλου πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το 1ο σκέλος του ημιτελικού, ωστόσο λίγο ο ρυθμός που βρήκε ο Πολ στο service του και από την άλλη τα επιπόλαια λάθη του Τζόκοβιτς έδωσαν στον Αμερικανό την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5 παίρνοντας πίσω και τα δύο χαμένα service.

Από εκεί και πέρα όμως ο Τζόκοβιτς ανέκτησε την κυριαρχία του και κατακτώντας τα δύο επόμενα games έφτασε στο 7-5 κάνοντας το 1-0 στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό.

Το 2o set ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως και στο 1ο. Το 58% των περασμένων πρώτων service στο 1ο μέρος έγινε 70% στο 2ο για τον Τζόκοβιτς την ίδια ώρα που ο Αμερικανός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κερδίζοντας μόλις 45% των πόντων στο 1ο service.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Τζόκοβιτς να κερδίσει τα 5 πρώτα games με τον Πολ να μειώνει σε 5-1 στο μοναδικό hold του στο 2ο σκέλος, με τον Τζόκοβιτς να το κλείνει εύκολα με 6-1 σε 37 λεπτά κάνοντας το 2-0.

Τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν στο break του πρώτου game στο 3ο set με τον Τζόκοβιτς να συνεχίζει να πιέζει αφόρητα το service κάνοντας το 1-0 μετά από τρία break-point. Το 2ο break ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τον Σέρβο ο οποίος προηγήθηκε με 3-0 για να κλείσει το παιχνίδι με 6-2 παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά που νωρίτερα επικράτησε του Κάρεν Χατσάνοφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected