Κατηγορίες
Αθλήματα

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό! (vid)

Ούτε ο φορμαρισμένος Κάρεν Χατσάνοφ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον εκπληκτικό Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ρώσου με 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 και πέρασε στον τελικό του Australian Open για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από τρεις (δύο σερί) χαμένους ημιτελικούς, αλλά και για δεύτερη σε Grand Slam μετά το Roland Garros του 2021.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Τσιτσιπάς σταμάτησε στους 18 άσους (5 διπλά λάθη), κέρδισε το 84% των πόντων από το 1ο service, σημείωσε 66 winners(!), υπέπεσε σε 34 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και εξαιρετική συμπεριφορά πάνω στο φιλέ κερδίζοντας το 71% των πόντων που διεκδίκησε (29/41).

Το ξεκίνημα του ημιτελικού ήταν αρκετά κλειστό και νευρικό και από τις δύο πλευρές με τα περασμένα πρώτα service να…απουσιάζουν και από τις δύο μεριές του court.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο βρήκε πρώτος break παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, όμως ο Χατσάνοφ είχε την άμεση απάντηση και με break-back μείωσε σε 3-2 για να ισοφαρίσει άμεσα σε 3-3 με ένα love game.

Με τον Ρώσοι να συνεχίζει να παίζει ουσιαστικά με 2ο service ο Τσιτσιπάς βρήκε και νέο break και μάλιστα πιο καθοριστικό κάνοντας το 5-3 και παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set.

Με δύο διπλά λάθη του Νο4 του κόσμου, ο Χατσάνοφ πήρε προβάδισμα με 0/30 για να φτάσει αμέσως μετά σε νέο break-back το οποίο εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, συγκεντρωμένος και απόλυτος παίρνοντας προβάδισμα με 6/1 για να κλείσει το set με 7/2 μετά από 56 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Με την έναρξη του 2ο set τα πρώτα service βελτιώθηκαν και για τους δύο ημιφιναλίστ με τον Χατσάνοφ να περνάει το 77% και τον Τσιτσιπά το 81%, με τον Έλληνα τενίστα ωστόσο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να φτάσει σε break χάνοντας τρία break-points στο 3ο game με τον Ρώσο να παίρνει προβάδισμα με 2-1.

Στο 8ο game ο Τστισιπάς απειλήθηκε για πρώτη φορά στο set (όχι όμως με break) με τον Χατσάνοφ να φέρνει το game στην ισοπαλία από 40/15, με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει στο hold (4-4), για να “χτυπήσει” στο αμέσως επόμενο game φτάνοντας στο καθοριστικό break παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 χάρη στις τρομερές άμυνες και στα χαμένα smash του Ρώσου.

Σε αντίθεση με το 1ο set αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να εκμεταλλευτεί το break και με ένα άνετο και επιβλητικό love game έκανε δικό του και το 2ο set μετά από 45 λεπτά όντας ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στον τελικό.

Στο 3o set τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τον Τσιτσιπά, ο οποίος συνέχισε να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς και ειδικά από τη θέση του service την ίδια ώρα που ο Χατσάνοφ συνέχισε να πιέζεται στο δικό του.

Αυτό μεταφράστηκε με break για τον Τσιτσιπά στο 3ο game παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 το οποίο και εξαργύρωσε με εύκολο hold στη συνέχεια κάνοντας το 3-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά και με τον Τσιτσιπά να σερβίρει με απίθανο τρόπο φτάνοντας το 94% κερδισμένων πόντων στο set ο Έλληνας τενίστας πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για το ματς ωστόσο μετά από ένα κακό και αγχωμένο service game ο Χατσάνοφ βρήκε την ευκαιρία και πήρε πίσω το break ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Το 3ο σκέλος του ημιτελικού οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μπροστά με διπλό match-point (6/4), όμως και πάλι ο Ρώσος κατάφερε να το σβήσει και μ’ ένα δικό του mini break να φτάσει στο 8/6 και την κατάκτηση του set μειώνοντας σε 2-1.

Στο 4ο set ο Τσιτσιπάς μπήκε και πάλι δυνατά βρίσκοντας γρήγορο break για μια ακόμη φορά και σε συνδυασμό με τα δύο hold έφτασε στο 3-0. Αυτή τη φορά όμως δεν επέτρεψε στον Χατσάνοφ να μπει και πάλι στο set και με εξαιρετικό service, αλλά και σχετικά εύκολα hold έφτασε στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής εκεί που θα περιμένει έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Τόμι Πολ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected