Κατηγορίες
Διάφορα

Η συγκλονιστική ιστορία του Bobi, του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο (vid)

Ο 30χρονος σκύλος από την Πορτογαλία, ο οποίος ακούει στο όνομα Bobi, ανακηρύχθηκε επισήμως ως ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου “εκθρονίζοντας” το 23χρονο τσιουάουα, που δύο εβδομάδες νωρίτερα κατέκτησε μία θέση στα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Bobi, ηλικίας 30 ετών και 267 ημερών, όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως ο “γηραιότερος σκύλος του κόσμου” από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αλλά πιστεύεται ότι είναι ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Bobi έχει ζήσει όλη του τη ζωή στο χωριό Conqueiros, κοντά στη δυτική ακτή της Πορτογαλίας, με την οικογένεια Costa.

Πρόκειται για καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μία πορτογαλική ράτσα τσοπανόσκυλων, με προσδόκιμο ζωής από 12 έως 14 έτη.

“Ο πατέρας μου σκότωσε όλα τα κουτάβια, εκτός από ένα”
Ο Bobi γεννήθηκε στις 11 Μαΐου του 1992 μαζί με τα τρία αρσενικά αδερφάκια του, σε μια αποθήκη που διατηρούσε η οικογένεια Costa, για να φυλάσσει τα ξύλα της.

Ο 38χρονος, σήμερα, ιδιοκτήτης του, Λεονέλ Κόστα, ήταν μόλις 8 ετών όταν γεννήθηκε ο Bobi και αποκάλυψε πως ο πατέρας του ήταν κυνηγός και επειδή είχε ήδη σκυλιά αποφάσισε να σκοτώσει τα νεαρά κουτάβια που μόλις είχαν γεννηθεί.

“Δυστυχώς, εκείνη την εποχή θεωρούνταν φυσιολογικό από τους μεγαλύτερους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να έχουν πολλά ζώα στο σπίτι, να θάβουν τα νεογέννητα σε μια τρύπα, ώστε να σκοτωθούν”, ανέφερε.

Πράγματι, ο πατέρας της οικογένειας Costa έθαψε τα νεογέννητα κουτάβια, εκτός από ένα. Τον Bobi.

Σήμερα, σχεδόν 31 χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Bobi φαίνεται ακόμα χαρούμενος και ακμαιότατος.

Ο Λεονέλ αποδίδει τη μακροζωία του στο “ήρεμο περιβάλλον, μακριά από την πόλη” ενώ εξήγησε πως “ο Bobi έτρωγε πάντα ό,τι τρώγαμε εμείς”.

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected