Αθλήματα

Ιστορική άνοδος στο Davis Cup με “δράστη” τον Στέφανο Τσιτσιπά! (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς σφράγισε την άνοδο για την Εθνική μας ομάδα στο World Group I του Davis Cup, μετά από την επικράτησή του επί του Αντρές Αντράντε, με 7-6(1), 6-1.

Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα έκανε το 3-1 επί του Ισημερινού και ανέβηκε στη 1η κατηγορία μετά από 19 χρόνια και συγκεκριμένα το 2004.

Για τον Νο3 του κόσμου, αυτή ήταν η 12η φετινή νίκη σε 13 αγώνες, με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μεγάλη για μια ακόμη φορά ήταν και βοήθεια του κόσμου, ο οποίος την Κυριακή έκανε sold out με 12.937 εισιτήρια.

Ο Τσιτσιπάς, όπως το Σάββατο (4/2), έτσι και την Κυριακή (5/2), δυσκολεύτηκε αρκετά στο 1ο set, το οποίο και κατέκτησε στο tie-break.

Παρά το γεγονός αυτό, ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service, παραχωρώντας μόλις 3 πόντους πίσω από το 1ο.

Μετά από ένα “κλειστό” set, οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς έκανε ένα γρήγορο mini-break (2/0) και από εκεί και πέρα παραχωρώντας μόλις έναν πόντο, έφτασε στο 1-0.

Στο 2ο σκέλος, το γρήγορο break (1-0) έκανε πιο εύκολο το έργο του Τσιτσιπά, ο οποίος στη συνέχεια έφτασε σε ένα ακόμα, κάνοντας το 4-0 και δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση.

Ο Αντράντες μείωσε σε 4-1, με τον Τσιτσιπά να κατακτά τα επόμενα δύο games, διαμορφώνοντας το 6-1 και σφραγίζοντας την άνοδο για την Εθνική μας.

δείτε βίντεο με στιγμιότυπα στο Tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected