Διαιτησία

Βασιλική Γκούσαρη: Η μοναδική γυναίκα αρχιδιαιτητής σε ποδοσφαιρική Ένωση

Η Βασιλική Γκούσαρη από την ΕΠΣ Φωκίδας είναι η μόνη γυναίκα πανελλαδικά, η οποία κατέχει αυτή τη στιγμή την θέση της Προέδρου επιτροπής διαιτησίας σε ποδοσφαιρική ένωση.

Για την σημασία του ρόλου της Προέδρου Διαιτησίας και το έργο το οποίο επιτελεί στην Ένωση Φωκίδας τόνισε πως η αγάπη για το ποδόσφαιρο και την διαιτησία είναι ο κινητήριος μοχλός της στην εκτέλεση των καθηκόντων της.

“Το πρώτο ερέθισμα ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο δόθηκε από τον πατέρα μου ο οποίος ήταν πρόεδρος στην ΕΠΣ Φωκίδας για αρκετά χρόνια. Από μικρή αγαπούσα τον αθλητισμό μέσω της ενασχόλησης μου με τον στίβο και το βόλεϊ. Με τη διαιτησία ασχολήθηκα από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησα με κάποιους αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα και μετά ανέβηκα στη Δ’ Εθνική. Ύστερα από μια 3ετία αξιολογήθηκα και ανέβηκα στη Γ’ Εθνική. Τη σεζόν 2010-11 βραβεύτηκα ως η καλύτερη βοηθός της Γ’ Εθνικής και την τριετία 2013-2015 κατάφερα να διαιτητεύσω στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Τότε έκλεισα τον κύκλο της ενεργό διαιτησίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και πήρα την απόφαση να συνεχίσω αυτό που αγαπάω με άλλο τρόπο καθώς έγινα παρατηρητής διαιτησίας από το 2015 έως και σήμερα στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Το 2020 ορίστηκα πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Φωκίδας. Πλέον διανύω το 3ο έτος στη θέση της προέδρου και παρότι είμαστε μια μικρή Ένωση, προσπαθούμε να προσελκύσουμε νεαρούς ανθρώπους μέσω της νέας σχολής διαιτησίας που διεξάγεται από την Ένωσή μας.

Από πέρυσι που πραγματοποιήθηκε η πρώτη σχολή διαιτησίας, 9 άτομα πέρασαν τις εξετάσεις και ασχολούνται ενεργά πλέον με τη διαιτησία. Στους άμεσους στόχους μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το κομμάτι της διαιτησίας κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών φύλλων αγώνων, τα οποία αποστέλλονται στις ομάδες μια μέρα μετά τον αγώνα. Ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον να συνεχιστεί η εξωστρέφεια αυτή και να προσελκύσουμε μέσω των σχολών, περισσότερα για να ασχοληθούν και να αγαπήσουν τη διαιτησία.

Ευχαριστώ την οικογένεια, τους συνεργάτες μου, το Διοικητικό Συμβουλίο της ένωσης και τον Συνδέσμο των Διαιτητών, για την στήριξη τους στη προσπαθεια να αναβαθμίσουμε την διαιτησία με νέες ιδέες και απόψεις. Ο χώρος της διαιτησίας απαιτεί δύσκολες και καίριες αποφάσεις, αλλά η αγάπη για το ποδόσφαιρο και για τη διαιτησία είναι αυτή που μου δίνει δύναμη να ασχολούμαι ενεργά με αυτήν”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φωκίδας, Φάνης Αγγέλου, μίλησε για την επιλογή της κ. Γκούσαρη στην καίρια θέση της Προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης:

“Με την κ. Γκούσαρη συνεργαζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια στην ΕΠΣ Φωκίδας. Η αξιόλογη διαδρομή της και η συνεισφορά της στο χώρο της διαιτησίας αποτέλεσαν τα σημαντικά κριτήρια επιλογής της στη θέση της προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας. Προσπαθούμε μέσα από τις σχολές να προσελκύσουμε νέο κόσμο στη διαιτησία, ώστε να υπάρχει μια γενικότερη ανάπτυξη στο κομμάτι αυτό”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected