Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά η Νάπολι! (vid)

Τι κι αν το Deutsche Bank Park “έβραζε” στην κυριολεξία από 50.000 φίλους της Άιντραχτ; Η Νάπολι έκανε αυτό που ξέρει καλά και με δύο γκολ, πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Νάπολι ήταν η καλύτερη ομάδα και νίκησε -ΜΟΝΟ- με 2-0 την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους “8” του Champions League, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις που έχει και στη Serie A. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι (αποβολή του Κόλο Μουανί στο 58′).

Η Νάπολι έδειξε να “πατάει” καλά στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ξεπέρασε την πίεση που δέχθηκε στα πρώτα λεπτά στο ματς των “16” του Champions League, έβγαλε πιο επιθετική εικόνα στη συνέχεια και πλησίασε τα αντίπαλα καρέ, κυρίως με τις προσπάθειες του Κβαρατσχέλια

Στο 34′ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια μεγάλη φάση. Το σουτ του Λοσάνο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων. Μπούτα και Οσιμέν κυνήγησαν την μπάλα, με τον παίκτη της Άιντραχτ να… ρίχνει κλωτσιά στον επιθετικό των “παρτενοπέι” και να κάνει πέναλτι. Ο Κβαρατσχέλια έστησε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τραπ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, όμως, η Νάπολι έφτασε στο 0-1. Οι Ιταλοί βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Λοσάνο έκανε ωραία σέντρα στον Οσιμέν και εκείνος από κοντά άνοιξε το σκορ. Δυο λεπτά μετά, ο Νιγηριανός επιθετικός σκόραρε και πάλι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η… ζυγαριά έγειρε οριστικά υπέρ της Νάπολι στο 58′, όταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που πήρε ο Κόλο Μουανί (πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Ανγκισά). Επτά λεπτά μετά και μετά από “τακουνάκι” του Κβαρατσκέλια, ο Ντι Λορέντζο έπιασε το ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση κι έκανε το τελικό 0-2 για την ομάδα του Σπαλέτι!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά δεν το κατάφεραν.

Συνθέσεις

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ) : Τραπ, Ντικά, Τούτα, Γιάκιτς, Μαξ (90+2′ Λεντς), Μπούτα (69′ Νάουφ), Σο, Καμαντά, Γκέτσε (81′ Αφιντού), Λίντστρομ (69′ Μπόρε), Μουανί

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι) : Μέρετ, Ολιβέρα, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ζιελίνσκι, Ανγκισά (80′ Ντομπελέ), Λομπότκα, Κβαρατσκέλια (84′ Πολιτάνο), Λοζάνο (80′ Ελμάς), Οσιμέν (84′ Σιμεόνε)

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης

Τρίτη 14/2

Μίλαν – Τότεναμ  1-0
Παρί Σ.Ζ. – Μπάγερν Μονάχου  0-1

Τετάρτη 15/2

Ντόρτμουντ – Τσέλσι  1-0
Μπριζ – Μπενφίκα  0-2

Τρίτη 21/2

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης  2-5
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι  0-2

Τετάρτη 22/2

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι (22.00)
Ίντερ – Πόρτο (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected