Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Λουκάκου είναι εδώ, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην Ίντερ! (vid)

Ο CEO της Ίντερ, Τζουζέπε Μαρότα μίλησε νωρίτερα για τον λόγο που ο Λουκάκου έμεινε στον πάγκο : “Γιατί έχει 103 κιλά για να κουβαλήσει στους ώμους του” είπε. Και λίγη ώρα μετά, ο Βέλγος σταρ έμπαινε αλλαγή και έδινε τη νίκη στην ομάδα του!

Εντάξει, δεν μπορεί να δώσει κανείς άδικο στον Σιμόνε Ιντζάγκι που τον κρατάει εκτός, άλλωστε έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τραυματισμούς. Ωστόσο η κλάση του είναι αδιαμφησβήτητη.

Η Ίντερ είχε την τύχη με το μέρος της αλλά και έναν εξαιρετικό Ονάνα, που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Η Πόρτο είχε πολύ καλή εικόνα στο San Siro και θα μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα που θα της έδινε το αβαντάζ για τον επαναληπτικό της Πορτογαλίας.

Το φιλμ

Το παιχνίδι άρχισε με πολύ χαμηλό τέμπο και δύο ομάδες να μην έχουν έμπνευση. Οι “νερατζούρι” έβρισκαν τελικές σηκώνοντας την μπάλα ψηλά και περνώντας την στην πλάτη του γηρασμένου διδύμου στόπερ των Πέπε και Ιβάν Μαρκάνο, με τον Μαρτίνες και τον Τσαλχανόγλου να έχουν δύο εξ αυτών.

Η πραγματική δράση άρχισε να σημειώνεται στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Μάρκο Γκρούγιτς και τον Γκαλένο να έχουν διπλή ευκαιρία στο 37′. Στην επόμενη φάση, οι Πορτογάλοι έκλεψαν απ’ τον Αλεσάντρο Μπαστόνι έπειτα από κοντινή πάσα του Αντρέ Ονανά και μπορεί η φάση να σταμάτησε λόγω επιθετικού φάουλ, αύξησε την ένταση. Ο τερματοφύλακας της Ίντερ τσακώθηκε με τον Τζέκο επειδή δεν έκανε βολέ και λίγο αργότερα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, επειδή ο Οτάβιο δεν τήρησε το fair play.

Στην τελευταία φάση του 45λέπτου, ο Ντιόγκο Κόστα έκανε μια ενστικτώδη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι, κρατώντας ισόπαλο το παιχνίδι.

Στο 2ο μέρος, η Πόρτο μπήκε πολύ δυνατά, αξιοποιώντας τα κενά στην άμυνα της Ίντερ. Ο Ταρεμί προειδοποίησε με ένα τετ α τετ στο οποίο ο Ονανά βγήκε νικητής και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ώρα για ακόμα μια μαγεία του τερματοφύλακα των “νερατζούρι”. Αρχικά, ο Μίλαν Σκρίνιαρ μπλόκαρε ένα σουτ του Ζαϊντού Σανουσί, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και σούταρε ξανά, ο Ονανά απέκρουσε, όπως έκανε και με το ριμπάουντ του Ταρεμί.

Ο Σιμεόνε έκανε αμέσως δύο αλλαγές, ρίχνοντας στη μάχη τους Ρόμπιν Γκόζενς και Λουκάκου. Η Ίντερ ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά δεν βρήκε μεγάλες ευκαιρίες. Η Πόρτο κρατούσε το 0-0 μέχρι την αποβολή του Οτάβιο στο 78′, που την ανάγκασε να οπισθοχωρήσει στο γήπεδό της.

Πέπε και Μαρκάνο δεν κατάφεραν εν τέλει να συγκρατήσουν τη δύναμη του Λουκάκου, που στο 86′ με διπλή προσπάθεια (η πρώτη κατέληξε στο δοκάρι) άνοιξε το σκορ για την Ίντερ και της έδωσε τη νίκη με 1-0.

Συνθέσεις

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονάνα, Μπαστόνι, Σκρίνιαρ (81′ Ντάμφρις), Ασέρμπι, Ντιμάρκο (58′ Γκόσενς), Νταρμιάν, Μκταριάν (72′ Μπρόζοβιτς), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Τζέκο (58′ Λουκάκου), Λαουτάρο Μαρτίνεζ

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο) : Ντιόγο Κόστα, Σανούσι, Ζοάο Μάριο (90+2′ Μπόρχες), Μαρκάνο, Πέπε, Ουρίμπε, Γκρούγιτς, Γκαλένο (51′ λ.τ. Εβανίλσον), Πεπέ, Οτάβιο, Ταρεμί (83′ Βεντέλ)

Το πανόραμα της προημιτελικής φάσης (πρώτοι αγώνες)

Τρίτη 14/2

Μίλαν – Τότεναμ  1-0
Παρί Σ.Ζ. – Μπάγερν Μονάχου  0-1

Τετάρτη 15/2

Ντόρτμουντ – Τσέλσι  1-0
Μπριζ – Μπενφίκα  0-2

Τρίτη 21/2

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης  2-5
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι  0-2

Τετάρτη 22/2

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι  1-1
Ίντερ – Πόρτο  1-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected