Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πρώτη κούπα της χρονιάς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (vid)

Με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ στον τελικό του League Cup και επέστρεψε στους τίτλους ύστερα από έξι χρόνια!

Με τον καλύτερο τρόπο εξελίσσεται η πρώτη σεζόν του Έρικ Τεν Χάαχ στο “τιμόνι” της Γιουνάιτεντ, αφού ο Ολλανδός δεν βελτίωσε απλά την αγωνιστική εικόνα των “κόκκινων διαβόλων”, αλλά τους επανέφερε στους τίτλους, ύστερα από έξι χρόνια.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το έκτο Carabao Cup στην ιστορία της, επικρατώντας 2-0 της Νιούκαστλ στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όμως το σημαντικότερο είναι πως επέστρεψε στους τίτλους (ο πρώτος μετά την εποχή Μουρίνιο) και αποκτά και πάλι την χαμένη της ταυτότητα.

Μάλιστα, με την κατάκτηση του League Cup, η ομάδα του Τεν Χάαχ έφτασε τα 67 τρόπαια στην ιστορία της και ισοφάρισε το αγγλικό ρεκόρ της Λίβερπουλ.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς ήταν η ομάδα που ήλεγξε τον ρυθμό και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών έβαλε γερές βάσεις για την επιστροφή της στους τίτλους, ύστερα από μία εξαετία… ξηρασίας.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χάαχ, μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο κύλησε με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, επέβαλε τον ρυθμό της και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή με τον Βέχορστ (13’). Η απάντηση της Νιούκαστλ ήρθε στο 32’ με ένα σουτ του Μαξιμέν, το οποίο εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα η Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα. Ο Σο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Καζεμίρο με υπέροχη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για τη Γιουνάιτεντ, αφού πριν καν συνέλθει η Νιούκαστλ από το γκολ, δέχτηκε και δεύτερο. Στο 39’ ο Βέχορστ έπαιξε το 1-2 με τον Ράσφορντ και ο Άγγλος επιθετικός με σουτ έγραψε το 2-0, βάζοντας πολύ γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα, οι τυπικά γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ, όμως ο Κάριους έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Βέχορστ στις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Τεν Χάαχ μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας την εστία του Κάριους με Φρεντ (46’), Άντονι (47’) και Μπρούνο (54’). Η υπεροχή της Γιουνάιτεντ κράτησε μέχρι το 60’, αφού από εκεί και πέρα η Νιούκαστλ ανέβασε… στροφές, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έγινε πολύ πιο απειλητική, ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Οι «Ανθρακωρύχοι» άσκησαν μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, αναγκάζοντας τον Τεν Χάαχ να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του με την είσοδο του ΜακΤόμινεϊ (αντί του Βέχορστ), όμως η αλήθεια είναι πως δεν είχαν την κλασική ευκαιρία. Ναι, μεν δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές με Ζοέλιγκτον (68’, 85’) και Μέρφι (88’), όμως δεν ήταν αρκετές για να ανησυχήσουν τον Ντε Χέα.

Όσο για τη Γιουνάιτεντ, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα, είχε ευκαιρίες να πετύχει και τρίτο γκολ στην κόντρα-επίθεση με Ράσφορντ (74’), Μπισάκα (86’) και Μπρούνο (90+3′), φτάνοντας εν τέλει στην κατάκτηση ενός τροπαίου, ύστερα από έξι χρόνια… ξηρασίας.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χάαχ): Ντε Χέα, Νταλότ (46’ Γουάν –Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Φρεντ (69’ Σάμπιτσερ), Καζεμίρο, Άντονι (82′ Σάντσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (88′ Μαγκουάιρ), Βέχορστ (70’ ΜακΤόμινεϊ).

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Κάριους, ΤρίπιεΚάριους, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ (46′ Ίσακ), Γκιμαράες (78′ Γουίλοκ), Ζοέλιντον, Αλμιρόν (90+1′ Άντερσον), Γουίλσον (90+1′ Ρίτσι), Σεν Μαξιμέν (78′ Μέρφι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected