Κατηγορίες
Super League 2

“Έφυγε” από τη ζωή ο εμβληματικός πρόεδρος της Καλαμάτας, Σταύρος Παπαδόπουλος

Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ο ιστορικός πρόεδρος της Καλαμάτας κι ο άνθρωπος με τον οποίο η «Μαύρη Θύελλα» έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, γεννήθηκε την Καλαμάτα το 1934 και ασχολήθηκε με τα διαμάντια. Ο μπαμπάς του κ. Παπαδόπουλου, Παναγιώτης, είχε υποδηματοποιείο στην οδό Γερμανού στην Καλαμάτα κι ο ίδιος κατάφερε να δραστηριοποιηθεί στο εμπόριο πολύτιμων λίθων με βάση το Χονγκ Κονγκ και τη Βραζιλία.

Είναι ο άνθρωπος, που παραλίγο να φέρει τον Ρονάλντο στην Ελλάδα πριν εκείνος πάει στην Αϊντχόφεν. Το Gazzetta σάς έχει γράψει αναλυτικά για το πώς είχε το story με τον Ζαϊρζίνιο να είναι τότε ο άμεσος συνεργάτης του Παπαδόπουλου.

Με εκείνον στην προεδρία, από την Καλαμάτα πέρασαν θρυλικά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως οι Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Οφορίκουε και Σοάρες.

«Έφυγα από την Καλαμάτα για το “Τεννε-θύελλα”» 
Ο Μπάμπης Τεννές, στην πρόσφατη συνέντευξη-αφιέρωμα για τη ζωή και την καριέρα του στο Gazzetta, αναφέρθηκε στα όσα έζησε στην Καλαμάτα τους 3-4 μήνες που πρόλαβε να μείνει στην ομάδα της Μεσσηνίας.

Τότε, η συνεργασία του λύθηκε με την ομάδα λόγω ενός… πρωτοσέλιδου που έγραφε: «Τεννε-θύελλα σάρωσε τη Ν. Σμύρνη». Ο συγχωρεμένος Σταύρος Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι ένας προπονητής μπορεί να πάρει τη δόξα και τη λάμψη από εκείνον. Έτσι έκανε καψόνι στην ομάδα να μείνει σε ένα άλλο ξενοδοχείο αντί για εκείνο που συνήθως έμενε. Ο Τεννές δεν δέχτηκε αυτό το… τερτίπι και έτσι ζήτησε να λυθεί η συνεργασία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected