Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Μεγάλη βραδιά πρόκρισης της Τσέλσι, 2-0 τη Ντόρτμουντ (vid)

Άλλα…κόλπα στην Ευρώπη η Τσέλσι, νίκησε 2-0 την φορμαρισμένη Ντόρτμουντ και προκρίθηκε στα προημιτελικά!

Με σκόρερ τον Στέρλινγκ στο πρώτο μέρος και τον Χάβερτς (πεν.) στο δεύτερο, η Τσέλσι επικράτησε δίκαια με 2-0 της Ντόρτμουντ στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, για να ανατρέψει την ήττα της με 1-0 στην Βεστφαλία και να προκριθεί στους “8” του Champions League.

Με τη νίκη να είναι μονόδρομος για αυτήν στο δρόμο της πρόκρισης, η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά και στο πρώτο 10λεπτο πίεσε ψηλά την αντίπαλό της, έχοντας μάλιστα σε αυτό το διάστημα δύο καλές στιγμές. Στο 6′ ο Φέλιξ βγήκε απέναντι στον Μάγερ όμως το πλασέ του από πλάγια θέση αποκρούστηκε σε κόρνερ ενώ στο 8′ ο Χάβερτς έκανε δυνατό σουτ υπό την πίεση του Τζαν και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η σέντρα καθυστέρησε δέκα λεπτά γιατί το πούλμαν της Μπορούσια «κόλλησε» στην κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου. Και, όταν ο Ολλανδός Ντάνι Μάκελι σφύριξε για πρώτη φορά, ένα κίτρινο σύννεφο από τα καπνογόνα των φιλοξενούμενων φιλάθλων σκέπασε τον ουρανό του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αφού απορρόφησε τους ισχυρούς κραδασμούς στην εκκίνηση, στη συνέχεια η Ντόρτμουντ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και τον έλεγχο χάρη στην κατοχή της μπάλας, για να έχει στο 17ο λεπτό τη δική της στιγμή στο ματς αλλά τον Κέπα να εκτινάσσεται στη δεξιά γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόις.

Στο 25ο λεπτό οι Βεστφαλοί είχαν φτάσει την κατοχή μπάλας στο 71% υπέρ τους, με την Τσέλσι να παίρνει όμως εκ νέου τα ηνία και να φτιάχνει, τη μία μετά την άλλη, φάσεις για γκολ. Στο 28′ ο Χάβερτς ήταν άτυχος καθώς είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι από σουτ του (λίγο αργότερα σκόραρε όμως ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης ο Στέρλινγκ), στο 40′ ο Φέλιξ νικήθηκε από τον Μάγερ και στο 42′ ο Τσίλγουελ ήταν άστοχος, για να έρθει η λύτρωση για τους μπλε στο 43′.

Τότε που ο Τσίλγουελ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Στέρλινγκ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, για να κερδίσει την κόντρα από τον Ρόις που προσπάθησε να τον σταματήσει και να ξετινάζει τα δίχτυα της γερμανικής εστίας για το 1-0, αποτέλεσμα που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και ήταν δίκαιο βάση της εικόνας των δύο ομάδων.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Σέντρα του Τσίλγουελ, ο Μάριους Βολφ άπλωσε το αριστερό του χέρι όντας μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αυτό και ο Μάκελι, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε ορθά την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Χάβερτς ανέλαβε να το εκτελέσει, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Μάγιερ, αλλά ο Ολλανδός διαιτητής διέταξε ορθά επανάληψη του πέναλτι, επειδή ο Σαλίχ Οζκάν μπήκε νωρίτερα στην περιοχή, κάτι που βεβαίως δεν επιτρέπεται.

Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε το σθένος για να αναλάβει εκ νέου εκτέλεση, επέλεξε την ίδια γωνία, αυτή την φορά έστειλε την μπάλα στο βάθος της γερμανικής εστίας και έδωσε, πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, σκορ πρόκρισης στην ομάδα του ανακουφισμένου Πότερ, ο οποίος δεν κοιτούσε καν το γήπεδο την ώρα της εκτέλεσης (53’). Η Τσέλσι, άλλωστε, σημείωσε δύο γκολ στο ίδιο ματς για πρώρη φορά από τις 27… Δεκεμβρίου (2-0 τη Μπόρνμουθ)!

Η Ντόρτμουντ, σχεδόν παθητική μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν σαν να… ξύπνησε από ηλεκτροσόκ! Μέσα σε τρία λεπτά, οι Βεστφαλοί μπήκαν δύο φορές με αξιώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με το σουτ του Ρέινα να μπλοκάρεται από τον Φοφανά και τον Μπέλιγχαμ να χάνει μοναδική ευκαιρία με πλασέ εξ’ επαφής για να κάνει το 2-1.

Ο Βολφ δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κέπα με σουτ μέσα από την περιοχή λίγο αργότερα και αφού ο Τέρζιτς είχε κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας ως αλλαγή τον Τζέιμι Μπίνο Γκίτενς αντί του Οζκάν.

Ο Πότερ «απάντησε» με την είσοδο του Κόνορ Γκάλαχερ αντί του (φιλότιμου, πλην μέτριου σε γενικές γραμμές) Ζοάο Φέλιξ, προσδοκώντας σε έναν μεγαλύτερο έλεγχο στην μεσαία γραμμή, αφήνοντας Στέρλινγκ και Χάβερτς μπροστά.

Ένα διαγώνιο σουτ του Νίκλας Σίλε (ναι, του στόπερ) έφυγε άουτ, με τη Ντόρτμουντ να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο εικοσάλεπτο, αφού πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει. Γκολ του Γκάλαχερ που ακυρώθηκε ορθά για οφσάιντ του (δραστήριου) Στέρλινγκ που του σέρβιρε την μπάλα, με τον Πότερ να αναζητά φρεσκάδα με την είσοδο των Ρούμπεν Λόφτους – Τσικ, Ντένις Ζακάρια και Κρίστιαν Πούλισικ αντί των Ματέο Κόβατσιτς, Έντσο Φερνάντες και Στέρλινγκ.

Μια κεφαλιά άουτ του Μπέλιγχαμ ήταν η τελευταία ευκαιρία της Ντόρτμουντ, με την Τσέλσι να κρατάει σχετικά άνετα την πρόκριση στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων (εξαίρεση ένα σουτ του Βολφ που κατέληξε στην αγκαλιά του Κέπα), πανηγυρίζοντας δεύτερη διαδοχική νίκη για πρώτη φορά από τα μέσα… Οκτωβρίου! Μια νίκη και μια πρόκριση, όμως, που μπορεί να αλλάξει το ρουν της φετινής σεζόν για τους Μπλε…

Συνθέσεις

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ) : Κέπα, Κουκουρέγια, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Κόβασιτς (83′ Πούλισικ), Έντσο Φερνάντεζ (87′ Ζακάρια), Φέλιξ (67′ Γκάλαχερ), Στέρλινγκ (83′ Λόφτους-Τσικ), Χάβερτς

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς) : Μέγιερ, Γκερέιρο, Βολφ, Σλότερμπεκ, Σούλε, Καν, Ρόις, Μπραντ (5′ λ.τ. Ρέινα), Οζκάν (64′ Μπινόε-Γκίντενς), Μπέλινγχαμ, Αλέ (77′ Μάλεν)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 7/3

Μπενφίκα – Κλαμπ Μπριζ  5-1 [2-0]
Τσέλσι – Ντόρτμουντ  2-0 [0-1]

Τετάρτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σ.Ζ. [1-0]
Τότεναμ – Μίλαν [0-1]

Τρίτη 14/3

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία [1-1]
Πόρτο – Ίντερ [0-1]

Τετάρτη 15/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ [5-2]
Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης [2-0]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected