Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ξανά καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ, έφτασε τα 5 γκολ στη Λαμία

Μετά το 6-0 της Τούμπας κόντρα στον Ιωνικό για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Την πολύ κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με το επιβλητικό 5-1 εκτός έδρας της Λαμίας, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά από απόψε την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με γκολ από το 13ο δευτερόλεπτο ο “Δικέφαλος” δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πιάνοντας υψηλότατα επίπεδα απόδοσης συνέτριψε στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα.

Το φιλμ

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση με τον Νάρεϊ να ανοίγει το σκορ 13 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, πριν ο Κωνσταντέλιας σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του, για το 0-2. Αουγκούστο (62’), Μπράντον (67’) και Σάστρε (69’) μετέτρεψαν σε θρίαμβο τη νίκη του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μαρτίνεθ να μειώνει για το τελικό 1-5 στο 86’. Για τις 12 Απριλίου

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί για την ομάδα του ο Ρεασβάν Λουτσέσκου, αφού μόλις 13 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς «έκρυψαν την μπάλα» στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να κάνει το γύρισμα και με τον Νάρεϊ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει προ κενής εστίας, για το 0-1!

Δύο λεπτά αργότερα (3’), ο Ζίβκοβιτς έκανε ξανά όμορφη κίνηση από τα αριστερά και σέντραρε, με τον Γκαραβέλη να απομακρύνει σε κόρνερ προ του Μπράντον, ενώ ο στο 13’ ο Νάρεϊ ήταν εκείνος που σέντραρε και ο Κωνσταντέλιας δεν έκανε καλό τελείωμα. Στο 16’ η Λαμία απείλησε για μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο, με τον Σλίβκα να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Μαρτίνεθ, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ίνγκασον, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας πέναλτι για χέρι του Αντέτζο σε μία φάση που μονομάχησε με τον Μπράντον, με τον ρέφερι, Βεργέτη, να δείχνει κίτρινες κάρτες σε Μπάτσι και Καρυπίδη.

Στο 20’ ο πολύ δραστήριος Νάρεϊ κοντρόλαρε όμορφα και βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο σουτ του, ενώ στο 25’ ο ΠΑΟΚ διπλασίασε το προβάδισμά του, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Σάστρε και εκείνον να κάνει ιδανικό γύρισμα για τον Κωνσταντέλια, που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 0-2 με σουτ στην κίνηση από κοντά.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο νεαρός μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ παραλίγο να σκοράρει ξανά, αφού προσπέρασε τον Γκαραβέλη, αλλά είδε τον Κορνέζο να διώχνει με προβολή, ενώ η μπάλα είχε πάρει πορεία προς την εστία. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Αουγκούστο βρέθηκε αμαρκάριστος σε πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της Λαμίας. Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, ενώ οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Κοτάρσκι.

Κονσέρτο για πολυβόλα ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Η χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ίνγκασον αποδείχθηκε απλά η παρένθεση μίας ακόμη επιθετικής «έκρηξης» για τους Θεσσαλονικείς. Στο 62′ και δευτερόλεπτα πριν αφήσει τη θέση του στο γήπεδο, η μπάλα έφτασε στον Αουγκούστο που με πλασέ τη… διέταξε με απίθανο τρόπο να πάει στην αριστερή γωνία του εξουδετερωμένου Γκαραβέλη για το 0-3!

Ολική κατάρρευση για τη Λαμία παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους προκειμένου να μαζέψουν την τρικυμία στα μετόπισθεν αλλά ο Δικέφαλος είχε ήδη το πόδι στο γκάζι.

Στο 67’ ήταν η σειρά του Τάισον, με μια γρήγορη ενέργεια, να σερβίρει στο πιάτο την μπάλα στον Μπράντον Τόμας (έφτασε τα 5 γκολ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας) για το 0-4 και στο 69ο λεπτό από την εξαιρετική μπαλιά του Άντρια Ζίβκοβιτς, ο Ζόαν Σάστρε πλάσαρε τον Γκαραβέλη για το 0-5.

Στο 86ο λεπτό η Λαμία έφτασε στο γκολ της τιμής (1-5) με το ωραίο σουτ του Μαρτίνες μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Συνθέσεις

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σιμόν), Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (59’ Νούνιες), Στάνκο (59’ Ντε Βινσέντι), Σλίβκα, Ασκόφσκι (65’ Αμπάντα), Μαρτίνεθ, Μανούσος (65’ Μεντίνα)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (63’ Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (72΄Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (63’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (75’ Μπίσεσβαρ), Μπράντον (75’ Τζίμας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected