Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Σάκκαρη στις “16” με νέα ανατροπή! (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη βρέθηκε για ένα ακόμα παιχνίδι με set πίσω, όμως και πάλι κατάφερε να κάνει την ανατροπή και με 3-6, 6-2, 6-4 επικράτησε της Ανχελίνα Καλίνινα εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 4ο γύρο του Indian Wells.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια έμεινε πίσω με break και στα τρία sets, μένοντας χωρίς απάντηση στο 1ο, αλλά έχοντας εξαιρετικές απαντήσεις στα άλλα δύο κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή, παρά τα 8 διπλά λάθη, αλλά και τα 42 αβίαστα (84 συνολικά στα πρώτα δύο ματς).

Φυσικά το highlight της αναμέτρησης ήταν τα τρία διπλά λάθη της Καλίνινα στο 10ο game του 3ου set χάρη στα οποία η Σάκκαρη έφτασε σε ισάριθμα match-points κλείνοντας το παιχνίδι με την 3η προσπάθεια.

Το ξεκίνημα του 1ου set για τη Σάκκαρη έμοιαζε μ’ εκείνο της πρεμιέρας απέναντι στην Ρότζερς με τη Σάκκαρη να αισθάνεται άβολα από τη θέση του service κάτι που η Καλίνινα εκμεταλλεύτηκε βρίσκοντας break στο πρώτο service game της Ελληνίδας τενίστριας κάνοντας το 2-0 το οποίο και εξαργύρωσε στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 3-0.

Η Σάκκαρη αρχικά μείωσε σε 3-1, ενώ αμέσως μετά πίεσε για πρώτη φορά το service της Καλίνινα απειλώντας με δύο break-points τα οποία η Ουκρανή έσβησε διατηρώντας τη διαφορά των τριών games (4-1).

H Καλίνινα πίεσε εκ νέου το service της Σάκκαρη στο 8ο game με την Ελληνίδα τενίστρια να σβήνει 4 set-points φτάνοντας σε hold, αλλά και το 5-3 με την Ουκρανή να κλείνει το set με ένα εύκολο love game παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να δέχεται και πάλι γρήγορο break (2-1), αλλά αυτή τη φορά η Ελληνίδα τενίστρια όχι μόνο είχε άμεση απάντηση παίρνοντας πίσω το break (2-2), κατάφερε να βρει και νέο break λίγο αργότερα παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 κάνοντας ένα σερί 4-0.

Με την Καλίνινα, αυτή τη φορά να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο service (μόλις 46% κερδισμένοι πόντοι στο 1ο service), το σερί της Σάκκαρη είχε και συνέχεια καθώς με ένα ακόμη break έκανε το 6-2 ισοφαρίζοντας σε 1-1 κατακτώντας 5 διαδοχικά games!

Το decider είχε ακριβώς την ίδια εκκίνηση με τα προηγούμενα δύο sets, με τη Σάκκαρη να συνεχίζει να κάνει διπλά, αλλά και αβίαστα λάθη και την Καλίνινα να βρίσκει break (2-1) και τη Σάκκαρη να φτάνει σε break back και hold παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 3-2.

Μάλιστα βρέθηκε πολύ κόντα για να πάρει και 3ο σερί game ωστόσο η Καλίνινα αυτή τη φορά έσβησε το break-point φτάνοντας σε ένα πολύ δύσκολο hold ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το service δυσκόλεψε και στο 3ο set την Καλίνινα η οποία μάλιστα έφερε τη Σάκκαρη σε τρία match-points με ισάριθμα διπλά λάθη! Στις δύο πρώτες περιπτώσεις η Σάκκαρη δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί κάνοντας επίσης λάθη, όμως στην 3η και…τυχερή η Ελληνίδα τενίστρια έκλεισε το ματς και το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στον 4ο γύρο η Νο7 του κόσμου θα περιμένει μια εκ των Καρολίνα Πλίσκοβα και Βερόνικα Κουντερμέτοβα σε μια μεγάλη αναμέτρηση ασχέτως αντιπάλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected