Κατηγορίες
Διάφορα

Μητσοτάκης σήμερα : “Δηλώνω πρώτος στη μάχη κατά του αναχρονιστικού κράτους”

φωτ. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Στη γραμμή πως για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ευθύνεται το “αναχρονιστικό κράτος” κινήθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με το νέο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, με αφορμή το γεγονός ότι στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και δύο νέοι Κύπριοι.

“Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: “Τα κενά δεκαετιών στις υποδομές αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων, που έρχονται επίσης δυστυχώς από το χθες”.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα πρόσθεσε: “Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη του πολιτικού συστήματος, ένα δήλωσα και δηλώνω: Ότι θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε νησίδα του παλαιού, αναχρονιστικού, κράτους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη, που πρέπει να κερδίσουμε”.

Στην ίδια γραμμή πως για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται το “βαθύ κράτος” και οι διαχρονικές παθογένειες του Δημοσίου, κινήθηκε νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Συνέδεσε μάλιστα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με το θέμα.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, αλλά χωρίς να αναφερθεί καθόλου στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι “μετά τα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες για τα όσα αδιανόητα συνέβησαν στα Τέμπη, αλλά κιόλας από τις διώξεις που ασκήθηκαν, αναδεικνύονται συμπεριφορές, νοοτροπίες και παθογένειες που προφανώς δεν είναι τωρινές, αλλά διαιωνίζονται σε ένα τμήμα του στενού και δημόσιου τομέα. Σε ένα τμήμα του βαθέως αναχρονιστικού κράτους. Παθογένειες που πολέμησε και μείωσε η κυβέρνηση μας, αλλά δεν μπόρεσε – και αυτό είναι ευθύνη μας – να εξαλείψει εξολοκλήρου”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected