Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έρχεται το νέο φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου : 48 ομάδες και 104 παιχνίδια!

Το ανανεωμένο φορμάτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα τεθεί σε ισχύ από το 2026 στα γήπεδα Καναδά, Μεξικού και ΗΠΑ αποκαλύπτει ο Ντέιβιντ Όρνσταϊν στο Athletic.

Οι συμμετέχουσες ομάδες πλέον θα είναι 48, χωρισμένες σε 12 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου και οι οκτώ καλύτερες τρίτες θα προκρίνονται στα νοκ άουτ, που πλέον αρχίζουν από τη φάση των «32».

Πλέον ο μέγιστος αριθμός αγώνων για μια ομάδα στο Μουντιάλ αυξάνεται από επτά σε οκτώ. Αντίθετα, δεν θα αλλάξει η περίοδος 56 ημερών που προβλεπόταν το 2010, το 2014 και το 2018, για τη διάθεση των παικτών από τους συλλόγους τους, την προετοιμασία των εθνικών ομάδων και τις μέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το τουρνουά θα διαρκέσει περίπου 40 μέρες, περιλαμβάνοντας 104 παιχνίδια, ενώ ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τους Times, οι επικεφαλής των έξι συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, το βράδυ της Δευτέρας και κανένας δεν εξέφρασε αντίρρηση για το προτεινόμενο σχέδιο.

Η FIFA έχει προϋπολογίσει έσοδα 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2026, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από ό,τι κέρδισε την ίδια περίοδο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected