Κατηγορίες
Αθλήματα

Τρομερό ματς, μεγάλη πρόκριση για τη Σάκκαρη! (vid)

H αλύγιστη Μαρία Σάκκαρη αρνήθηκε να χάσει από την Καρολίνα Πλίσκοβα στο ματς του τουρνουά επικρατώντας της πρώην Νο1 του κόσμου με 6-4, 5-7, 6-3 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Indian Wells για 2η σερί χρονιά.

Για να έρθει η πρόκριση η Σάκκαρη έπρεπε να περάσει από χίλια κύματα, τα συναισθήματα να αλλάξουν αμέτρητες να φορές και η Ελληνίδα τενίστρια να βρεθεί ακόμα και με break πίσω στο decider (0-2) μέχρι να κατακτήσει τα επόμενα 5 games(!) και να φτάσει στην πρόκριση με break στο τέλος.

Όπως αναφέρει το tennis24, χρειάστηκε να κάνει 9 διπλά λάθη (23 σύνολο σε τρία ματς) χρειάστηκε να σπαταλήσει 10(!) break-point σ’ ένα set αλλά και 22 σε όλο το παιχνίδι (7/29) μέχρι να μπορέσει να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, μια μεγάλη ρεβάνς για τη βαριά ήττα πριν από ένα μήνα στο Ντουμπάι από τη ρακέτα της Τσέχας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη, η οποία μέσα σε 10 λεπτά είχε κατακτήσει τα πρώτα 3 games (3-0), αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχε “σπάσει” ήδη δύο φορές το service της Πλίσκοβα, που με τη σειρά της δυσκολευόταν αφάνταστα πίσω από τη γραμμή του service έχοντας κερδίσει μόλις 5 πόντους.

Η Τσέχα ωστόσο απάντησε με break στο 4ο game, με τη Σάκκαρη να αντιμετωπίζει με τη σειρά της θέμα στα περασμένα πρώτα services. H Πλίσκοβα μείωσε σε 3-1 και με δεύτερο σερί games έκανε το 3-2 σβήνοντας μάλιστα τριπλό break-point!

Από εκεί και πέρα η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κρατήσει το service της κατακτώντας το 1ο set μετά από 44 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 για πρώτη φορά στο φετινό Indian Wells, καθώς και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της είχε μείνει πίσω στο σκορ.

Το 2ο σκέλος του αγώνα ξεκίνησε με δύο δύσκολα hold από κάθε πλευρά, αλλά και με ένα break από κάθε τενίστρια. Πρώτη βρήκε break η Πλίσκοβα, που προηγήθηκε με 3-1 εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Σάκκαρη έπαιζε και πάλι με το δεύτερο service.

Ωστόσο, η Νο7 του κόσμου πήρε άμεσα πίσω το χαμένο της service, με το διπλό λάθος της Πλίσκοβα, μειώνοντας σε 3-2 και λίγο αργότερα μ’ ένα ακόμα δύσκολο hold ισοφάρισε σε 3-3.

Η Σάκκαρη συνέχιζε να πιέζει το…εύθραυστο service της Πλίσκοβα φτάνοντας μάλιστα στο τριπλό break-point (0/40) στο 9ο game με την Τσέχα να το σβήνει, ενώ έκανε ακριβώς το ίδιο και στο 4ο break-point της Σάκκαρη φτάνοντας σε ένα τεράστιο hold, αλλά και στο 5-4.

Στο αμέσως επόμενο game ήταν η σειρά της Σάκκαρη να φτάσει σε μεγάλο hold με την Ελληνίδα τενίστρια να σβήνει διπλό set-point (15/40) βρίσκοντας πρώτα βαριά service ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ακολούθησε ένα εύκολο hold για την Πλίσκοβα (6-5) και αμέσως μετά ένα άσχημο service-game για τη Σάκκαρη η οποία με συνεχόμενα διπλά λάθη έφερε την Τσέχα και πάλι σε διπλό set-point (15/40) το οποίο αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκε και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1 οδηγώντας το παιχνίδι στο decider set.

To 3o set ξεκίνησε με το game του τουρνουά με την Πλίσκοβα να σβήνει 10(!) break-points της Σάκκαρη φτάνοντας σε ένα τεράστιο hold μετά από 19 λεπτά!

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Ελληνίδα τενίστρια στη συνέχεια δέχθηκε break με την Τσέχα να παίρνει προβάδισμα με 2-0. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Σάκκαρη στο πρώτο service-game του decider set το έκανε στο 3ο παίρνοντας άμεσα πίσω το χαμένο της service μειώνοντας σε 2-1 και στη συνέχεια με εύκολο hold ισοφάρισε σε 2-2. Η Ελληνίδα τενίστρια είχε πλέον βρει ρυθμό.

Με νέο break κι ένα ακόμα hold έκανε το 4-2 βάζοντας βάσεις για μεγάλη πρόκριση. Το κερασάκι για την είσοδο στα προημιτελικά ήρθε αμέσως μετά με τη Σάκκαρη να φτάνει και πάλι σε break (5-2) αυξάνοντας το σερί σε 5-0 games παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Η Πλίσκοβα ωστόσο έδωσε παράταση στην πρόκριση στης Σάκκαρη παίρνοντας πίσω break μειώνοντας σε 5-3, αλλά για μια ακόμη φορά η Ελληνίδα τενίστρια βρήκε απαντήσεις στο service της Τσέχας και με νέο break, μετά από διπλό λάθος, έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε την Πέτρα Κβίτοβα, είτε την Τζέσικα Πεγκούλα που συγκρούονται σε λίγη ώρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected