Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Ασταμάτητη η Νάπολι, νίκησε ξανά την Άιντραχτ και πέρασε στα προημιτελικά (vid)

Ο Βίκτορ Οσιμέν έκανε ιστορική εμφάνιση και οδήγησε τη Νάπολι σε δεύτερη νίκη επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αυτή τη φορά με 3-0 και με συνολικό σκορ 5-0, της χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Σκοράροντας δις στο ματς, ο Οσιμέν έγινε ο πρώτος Νιγηριανός ποδοσφαιριστής με δύο γκολ σε νοκ άουτ αγώνα του Champions League και έγραψε ιστορία για τη χώρα του, επιτρέποντας παράλληλα στη Νάπολι να συνεχίσει “τρένο” και στην Ευρώπη, μετά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου στη Serie A.

Στο 19′ ο Κβαρατσχέλια πέρασε την άμυνα της Άιντραχτ αλλά στο τετ α τετ τον σταμάτησε και έδιωξε σε κόρνερ ο Τραπ. Η Νάπολι ανέβαζε στροφές ανά διαστήματα αλλά βρήκε δίχτυα στο 45+2.

Ο Πολιτάνο έβγαλε σέντρα από πλάγια θέση και ο Οσιμέν με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κέρδισε τον Τραπ για το 1-0. Ο Νιγηριανός έφτασε τα 27 γκολ στη σεζόν!

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι άρχισε και το δεύτερο για την Νάπολι. Στο 53′ ο Οσιμέν μετά από ασίστ του Ντι Λορέντζο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Πάνω στη φάση τραυματίστηκε στο χέρι, το πάτησε ο αντίπαλος αμυντικός, αλλά εκείνος συνέχισε κανονικά! Η Νάπολι συνέχισε να πιέζει με τον Κβαρατσχέλια αλλά το 3-0 ήρθε από τον Ζιελίνσκι.

Ο Πολωνός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σο και εν συνεχεία εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 3-0 στο 64′.

Η Νάπολι δεν δέχτηκε σημαντική ευκαιρία έως το φινάλε και έκλεισε το παιχνίδι στο 3-0.

Συνθέσεις

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι) : Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ (67′ Ζοάν Ζεσούς), Μάρλο Ρούι, Ζαμπό Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Ντομπελέ), Οσιμέν (81′ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (74′ Έλμας), Πολιτάνο (67′ Λοσάνο).

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ) : Τραπ, Τούτα, Εντικά, Μπούτα, Λενζ (67′ Μαξ), Καμάντα, Σο, Ρόντε (74′ Γιάκιτς), Γκέτσε, Κνάουφ (62′ Αμπιντού), Μπορέ

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 7/3

Μπενφίκα – Κλαμπ Μπριζ  5-1 [2-0]
Τσέλσι – Ντόρτμουντ  2-0 [0-1]

Τετάρτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σ.Ζ.  2-0 [1-0]
Τότεναμ – Μίλαν  0-0 [0-1]

Τρίτη 14/3

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία  7-0 [1-1]
Πόρτο – Ίντερ  0-0 [0-1]

Τετάρτη 15/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ  1-0 [5-2]
Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης  3-0 [2-0]

Οι ομάδες που προκρίνονται στα προημιτελικά :

Μπενφίκα
Τσέλσι
Μπάγερν Μονάχου
Μίλαν
Μάντσεστερ Σίτι
Ίντερ
Ρεάλ Μαδρίτης
Νάπολι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected