Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Επική εμφάνιση και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Μαρία Σάκκαρη! (vid)

H Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να συγκλονίζει στην Καλιφόρνια. Με νέα, αδιανόητη ανατροπή πέρασε στα ημιτελικά του Indian Wells για 2η σερί χρονιά, επικρατώντας της Πέτρα Κβίτοβα με 4-6, 7-5, 6-1 μετά από 2 ώρες και 16 λεπτά. 

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε πίσω με set, με break στο 2ο set (1-3), αλλά και με διπλό break-point στην πλάτη στο 5ο game κι όμως όχι μόνο κατάφερε να μείνει “ζωντανή” αλλά από εκεί και πέρα να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος στο court φτάνοντας σε μια επική ανατροπή! 

Τι κι αν και το 4ο σερί παιχνίδι της στην Καλιφόρνια κρίθηκε στο decider set, τι κι αν έπρεπε να κάνει ακόμα μία ανατροπή, τι κι αν άγγιξε και πάλι τα 40 αβίαστα λάθη (39 σήμερα), το πνευματικό παιχνίδι της Σάκκαρη δείχνει πραγματικά ανίκητο αυτή την εβδομάδα στην Καλιφόρνια! 

Η Νο7 του κόσμου κατάφερε να βελτιώσει πολλά πράγματα μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, με πρώτο και καλύτερο τα ποσοστά στο service της, αλλά και να…τιθασεύσει την εξαιρετική, για 1,5 set Κβίτοβα που έδειχνε να κάνει ό,τι θέλει στο court. 

Στο 1ο set η Σάκκαρη ταλαιπωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το service της. Με 38% περασμένα πρώτα και με μόλις 44% κερδισμένους πόντους (4/9) δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω απέναντι σε μια παίκτρια που που παραχώρησε 4 πόντους από το 1ο service (12/16) έχοντας βρει break με το καλημέρα (1-0).

Μάλιστα τα πράγματα στο set έγιναν ακόμα χειρότερα όταν η Κβίτοβα βρήκε και δεύτερο break (5-2) παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το set. Ωστόσο, η Σάκκαρη με break-back έκανε το 5-3 και λίγο αργότερα το 5-4 μπαίνοντας στην εξίσωση του προημιτελικού, παρά το γεγονός ότι Κβίτοβα κατάφερε τελικά να πάρει το set μετά από 41 λεπτά. 

Το 2ο set ξεκινάει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελληνίδα τενίστρια. Η Κβίτοβα θα βρει και πάλι break στο ξεκίνημα (1-0), στη συνέχεια θα προηγηθεί με 3-1, ενώ στο 5ο game η Σάκκαρη θα βρεθεί με διπλό break-point στην πλάτη (15/40). Από εκείνο το σημείο θα ξεκινήσουν όλα…

Η 27χρονη θα κάνει το πιο κρίσιμο hold στο παιχνίδι θα μειώσει σε 3-2 και από εκεί και πέρα θα πάρει τον έλεγχο στο court. Το 38% περασμένα πρώτα service θα γίνει 68% και το 44% κερδισμένοι πόντοι θα ανέβει στο 70% (19/27). 

Μετά το τεράστιο hold θα ακολουθήσουν δύο τρομακτικά break για τη Σάκκαρη. Το πρώτο θα έρθει στο 6ο game, με τριπλό game-point της Τσέχας (40/0) με το οποίο η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 3-3, ενώ το δεύτερο στο 12ο game μετά από διπλό game-point της Κβίτοβα (40/15)! 

Το 1-3 θα γίνει 7-5 σε 59 λεπτά, η Κβίτοβα θα φτάσει τα 28 αβίαστα σ’ ένα set και η ολική ανατροπή έχει ήδη ξεκινήσει. 

Στο decider set υπάρχει μια πρωταγωνίστρια κι αυτή είναι η Σάκκαρη που πλέον επιστρέφει τα πάντα και βρίσκεται παντού στο court. Η Κβίτοβα προσπαθεί να ανακτήσει τη συγκέντρωσή της, αλλά η Σάκκαρη δεν την αφήνει. 

Το ποσοστό στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service έχει εκτοξευθεί από το 44% στο 1ο set, στο 93% στο 3ο! Το service της Σάκκαρη είναι εξαιρετικό, ενώ η ίδια πιέζει συνεχώς το service της Κβίτοβα που έχει αρχίσει να καταρρέει. 

Για πρώτη φορά στο παιχνίδι θα βρει πρώτη break (3-1), ενώ στη συνέχεια θα κάνει ένα ακόμη τρομερό hold σβήνοντας διπλό break-point (15/40) της Κβίτοβα παίρνοντας προβάδισμα με 4-1! Αυτό ήταν και το τέλος! Θα ακολουθήσει ένα ακόμα αδιανόητο break για τη Σάκκαρη και πάλι μετά από τριπλό game-point (40/0) της Κβίτοβα, η οποία παίζει πλέον απέναντι σε τοίχο. 

Η Σάκκαρη θα ολοκληρώσει το νέο θρίαμβο με ένα σχετικά εύκολο hold και θα βρεθεί για μια ακόμη χρονιά στα ημιτελικά του Indian Wells εκεί όπου περιμένει η Νο2 του κόσμου και από τις πλέον φορμαρισμένες παίκτριες στο Tour, Αρίνα Σαμπαλένκα. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected