Super League 1

Διπλό ολκής του ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Ντέρμπι με τα όλα του στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει σπουδαία νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και να παραμένει “ζωντανός” στη μάχη του τίτλου.

Ο “δικέφαλος” βρέθηκε πίσω στο σκορ από το εκπληκτικό γκολ του Πάλμα στο 12′ όμως με αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος επιβλήθηκε 2-1 του Άρη στο “Βικελίδης” με τους Σβαμπ (πεν.) και Ζίβκοβιτς και έμεινε ζωντανός στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Ντέρμπι απ’ αυτά που δε θες να τελειώσουν. Με ρυθμό, ένταση, αρκετές φάσεις, ανατροπή στο σκορ, νεύρα, πέναλτι, δοκάρια, τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το μέγεθός της να αυξάνεται λόγω του τρόπου που ήρθε. H νίκη κάνει την ομάδα του Λουτσέσκου να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Ο Στέφαν Σβαμπ, μία από τις αλλαγές του Λουτσέσκου στην έναρξη του δευτέρου μέρους, κέρδισε πέναλτι από τον Μπράμπετς και το μετέτρεψε σε γκολ γράφοντας το 1-1 στο 68′ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς να βρει δίχτυα και να υπογράψει μία μεγάλη ανατροπή (1-2) που κράτησε τον Δικέφαλο μέσα στο κόλπο του τίτλου.

Το φιλμ

Ο Άρης μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο ντέρμπι έχοντας και τη δυναμική συμπαράσταση των φίλων του στις εξέδρες του “Βικελίδης” και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο οι κίτρινοι είχαν ποσοστό κατοχής στο 67%.

Η υπεροχή αυτή μετουσιώθηκε και σε γκολ, με τον Πάλμα να στέλνει προειδοποιητική βολή στο 5′ με σουτ εκτός περιοχής που έφυγε πάνώ από το οριζόντιο δοκάρι και να γράφει το 1-0 στο 12′, με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ που έστειλε τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι (πρώτο γκολ για τον 23χρονο φορ από την Ονδούρα μετά από τον περασμένο Δεκέμβριο).

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 18′ για να έχει την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, με το σουτ του Ολιβέιρα εντός περιοχής να φεύγει άουτ, με τους ασπρόμαυρους να έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους από το 15′ μέχρι το 30′ αλλά να δυσκολεύονται να βρουν καθαρές ευκαιρίες απέναντι σε έναν πολύ παθιασμένο Άρη.

Στο 34′ άγγιξαν την ισοφάριση αλλά ο Σιαμπάνης έκανε σούπερ επέμβαση σε γυριστή κεφαλιά του Κάργα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ, με τη συνέχεια να βρίσκει τον Άρη να ξαναπαίρνει τα ηνία, να βάζει τους φιλοξενούμενους μέσα στα καρέ τους και να έχει δύο πολύ μεγάλες φάσεις για να βάλει βάσεις νίκης από το πρώτο μέρος.

Στο 38ο λεπτό ο Ιτούρμπε έπιασε φοβερή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να ακολουθήσει απόκρουση του Κοτάρσκι στην κεφαλιά του Νταρίντα, ενώ στο 39′ ο Φαμπιάνο νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, για να σταματήσει η μπάλα στο αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Η τελευταία φάση άξιας αναφοράς στο πρώτο μέρος ήταν η άστοχη κεφαλιά του Ολιβέιρα από καλή θέση στο 44′, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό τελικών προσπαθειών (6 η κάθε μία, 2 εντός εστίας η κάθε μία) αλλά τον Άρη να έχει καλύτερες φάσεις και να έχει κυριαρχήσει από τα αριστερά με το εντυπωσιακό δίδυμο Ιτούρμπε – Μαζικού έναντι των αρνητικών Νάρεϊ – Κεντζιόρα.

Η παραπάνω συνθήκη δεν άρεσε καθόλου στον Ραζβάν Λουτσέσκου και το έδειξε ξεκάθαρα με την έναρξη του δευτέρου μέρους αφού έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, με τον Τάισον να αντικαθιστά τον Νάρεϊ, τον Σβαμπ να παίρνει τη θέση του Ντάντας και τον Σάστρε να τοποθετείται στο δεξί άκρο της άμυνας έναντι του Κεντζιόρα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με κάποιες απόπειρες των δύο ομάδων να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ολιβέιρα δεν έκανε καλό κοντρόλ στο 53’, ενώ το σουτ του Ετέμπο στο 58’ κόντραρε κι απομακρύνθηκε. Ακολούθησε μικρή διακοπή λόγω κροτίδας πριν συνεχιστεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να διαθέτει ένταση ψάχνοντας την απειλή.

Στο 62’ ο Μπράμπετς έκανε προβολή για να διώξει τη στιγμή που ο Σβαμπ έμπαινε στη φάση. Έστω κι άθελά του φάνηκε να τον βρίσκει. Ο διαιτητής αρχικά δεν υπέδειξε κάτι. Όμως κλήθηκε απ’ το VAR να εξετάσει τη φάση. Το έκανε και τελικά υπέδειξε πέναλτι! Μετά από αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, ο Αυστριακός εκτέλεσε στο 68’ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο «δικέφαλος» πήρε ψυχολογία και στο 73’ ήρθε η ανατροπή! Μέσα σε λίγα λεπτά ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» και πάλι, με τον Ράφα Σοάρες να κάνει γύρισμα από αριστερά, την μπάλα να καταλήγει στον Ζίβκοβιτς που από πλεονεκτική θέση δεν αστόχησε. Ο βοηθός αρχική ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του μπακ των φιλοξενούμενων. Όμως η εξέταση της φάσης έδειξε πως ο Ετέμπο κάλυπτε τον Σοάρες κι έτσι το τέρμα μέτρησε κανονικά!

Τα λεπτά που ακολούθησαν στο τελευταίο τέταρτο του ματς, δεν έφεραν κάποια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Στα τελευταία λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου αποβλήθηκε με την αιτιολογία της απόπειρας να πετάξει αντικείμενο, αλλά και την εξύβριση. Ο Θόδωρος Καρυπίδης βρέθηκε κι αυτός στο σημείο, φωνάζοντας στον τεχνικό του «δικέφαλου» να ηρεμήσει και να μην προκαλεί. Η κατάσταση ξέφυγε στους πάγκους για αρκετή ώρα και τελικά ηρέμησε με τον Ρουμάνο να πηγαίνει στα αποδυτήρια.

Νευρικότητα, ένταση, κροτίδες, ήταν το σκηνικό που συνέθεσε την τελική ευθεία του ματς. Με τον ΠΑΟΚ να φεύγει θριαμβευτής απ’ το «Κλεάνθης Βικελίδης», κόντρα σε έναν Άρη που «πάλεψε» και στάθηκε άτυχος στο πρώτο ημίχρονο.

Συνθέσεις

Άρης (Τόλης Τερζής) : Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (82′ Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (87′ Νταμπό), Γκαρσία (80′ Γκρέι), Πάλμα (87′ Χριστοδουλόπουλος), Ιτούρμπε (80′ Ιτούρμπε), Καμαρά

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (46′ Σάστρε), Κάργας, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (46′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς (88′ Καντουρί), Ολιβέιρα (62′ Μπράντον)

To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Βόλος – Ολυμπιακός  0-3
Άρης – ΠΑΟΚ  1-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (21.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 26 19 4 3 38 12 26 61
2 Ολυμπιακός 27 17 8 2 56 14 42 59
3 ΑΕΚ 26 19 2 5 51 14 37 59
4 ΠΑΟΚ 27 16 9 2 45 16 29 57
5 Άρης 27 12 4 11 39 26 13 40
6 ΝΠΣ Βόλος 27 11 6 10 31 41 -10 39
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected