Διάφορα

Ελλάς 2023 : Τραυματίστηκε μαθητής από πτώση σοβάδων και ένας άλλος γλίτωσε από τύχη

Κλειστά παραμένουν τις τελευταίες ημέρες το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Βύρωνα μετά από την αποκόλληση ολόκληρων κομματιών από την ταράτσα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας μαθητής και ένας άλλος να γλιτώσει από τύχη.

«Άρχισαν να πέφτουν ολόκληρα κομμάτια από διάφορα σημεία της ταράτσας εν ώρα λειτουργίας των δύο σχολείων που βρίσκονται στο ίδιο συγκρότημα» εξηγεί μιλώντας στο alfavita.gr ο αντιπρόεδρος της Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας και εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Γιάννης Μοσχονάς.

«Τα σχολεία έκλεισαν και ήρθε ένας μικρός γερανός του δήμου να ελέγξει το κτιριακό πρόβλημα. Σε όποιο σημείο της ταράτσας ακουμπούσε ο γερανός έπεφταν κομμάτια κάτω. Είναι όλο σαθρό το διανοείστε;» δηλώνει αγανακτισμένος.

«Ευτυχώς το ένα παιδί τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι του και είναι καλά στην υγεία του, όμως το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως τα σχολεία είναι παρατημένα. Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει όλες τις δημόσιες δομές, με ευθύνη και των δήμων που συμβαδίζουν με την πολιτική της κυβέρνησης. Βεβαίως οι ευθύνες δεν είναι ίδιες, όμως οφείλουν να διεκδικούν αύξηση της χρηματοδότησης και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί».

Κατήγγειλε δε ότι την ώρα που τα σχολεία βρίσκονται υπό κατάρρευση, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βύρωνα αποφάσισε να μειώσει το κονδύλι για τη συντήρηση και την επισκευή των σχολικών κτηρίων κατά 60.000 ευρώ. Ειδικότερα, η δαπάνη μειώθηκε από τις 74.400 ευρώ στις 14.400 ευρώ.

διαβάστε περισσότερα στο Alfavita

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P