Διάφορα

Το κοροϊδία : «Δεν μιλάω με κρατικούς ψυχολόγους, κάθε μέρα βγαίνει άλλη κοπέλα, δεν αντέχω να τα λέω από την αρχή», λέει επιζών από τα Τέμπη (vid)

Μία ακόμη μαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποτυπώνει τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας που κατόρθωσαν να βγουν ζωντανοί.

Μια γυναίκα ξεσπάει λέγοντας ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί, ενώ δεν μιλάει πια με κρατικούς ψυχολόγους γιατί κάθε μέρα βγαίνει διαφορετική γραμμή και πρέπει να τα λέει από την αρχή.

Επιβάτης του 5ου βαγονιού από την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε για την τραυματική της εμπειρία και ανέφερε πως «τη στιγμή της σύγκρουσης ήμουν όρθια, πετάχτηκα, χτύπησα στο πρόσωπο και έσπασαν όλα μου τα δόντια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς χάπια πλέον, μύριζε παντού θάνατος. Τα είδα τα δίδυμα κορίτσια και την ξαδέρφη τους, ήταν 3 κούκλες λυπάμαι πολύ».

Για τους κρατικούς ψυχολόγους
Αποκάλυψε ακόμη πως «δεν μιλάω πλέον με τους κρατικούς ψυχολόγους. Κάθε μέρα στο τηλέφωνο βγαίνει άλλη κοπέλα και δεν αντέχω να τα λέω κάθε μέρα από την αρχή».

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο
Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα μέτρα στήριξης συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και την ενίσχυση ασφάλειας συγκοινωνιών.

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου.

Στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη, 30/3

*Dnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected