Κατηγορίες
Διάφορα

Βραβεύτηκαν οι τρεις νέοι που διέσωσαν επιβάτες από τα συντρίμμια του μοιραίου τρένου (vid)

Ήταν οι επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βοήθησαν κατά τις κρίσιμες πρώτες ώρες, αμέσως μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, άλλους τραυματισμένους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Αλικανιώτη, τον Άγγελο Τσιαμούρα και τον Μιχάλη Κλάψη, οι τρεις νέοι που τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών για τον ηρωισμό και το αίσθημα ανθρωπιάς που επέδειξαν, βοηθώντας συνανθρώπους τους μετά την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, παρότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο Ανδρέας Αλικανιώτης μοιράστηκε τα μηνύματα που λαμβάνει ακόμα και σήμερα από ανθρώπους που έσωσε ο ίδιος, μηνύματα ευγνωμοσύνης που απαλύνουν τις πληγές τους. “Μηνύματα τύπου ‘χάρη σε εσένα ζω, σε ευχαριστώ για όλα’, μητέρες που έχουν ακόμα το παιδί τους στην κλινική ή στις ΜΕΘ με ευχαριστούν, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανατριχίλα από αυτή. Έκανα κάτι ανθρώπινο”, δήλωσε ο νεαρός.

Ο Άγγελος Τσιαμούρας, που ταξίδευε στο έκτο βαγόνι, δήλωσε πως “δεν καταλαβαίνω γιατί επικεντρωνόμαστε σε εμάς, οι οικογένειες των θυμάτων είναι αυτές στις οποίες πρέπει να επικεντρωθούμε. Με αυτά τα άτομα είμαστε πλέον σαν οικογένεια. Ήρωας δεν είμαι, ποτέ δεν θα γίνω ήρωας. Ήρωας είναι κάτι διαφορετικό. Απλά θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος”.

Η Ακαδημία Αθηνών απέμεινε το βραβείο Νικολάου Καρόλου για πράξη κοινωνικής αρετής και ευποιίας. Ο Μιχάλης Κλάψης δεν παρέστη και στη θέση του παρέλαβε το βραβείο ο Δήμαρχος Λειψών – Δωδεκανήσου, Φώτης Μάγγος.

Όπως διευκρίνισε η Ακαδημία Αθηνών, στο πρόσωπο των τριών νέων τιμώνται και όλοι εκείνοι που έπραξαν αναλόγως και τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά αλλά και όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία για τους πολυτραυματίες του δυστυχήματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected