Κατηγορίες
Super League 1

“Καθάρισε” το ντέρμπι από το πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός

Μεγάλη βραδιά στην κατάμεστη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό, που νίκησε πιο εύκολα απ ότι θα περίμενε τον Ολυμπιακό και παραμένει στην κορυφή ισόβαθμος με την ΑΕΚ.

To “τριφύλλι” ήταν… ισοπεδωτικό στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των play off και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη με σκορ 2-0. Έτσι, έμεινε για 7ο σερί ματς αήττητος κόντρα στους «ερυθρόλευκους» και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ στους 69 βαθμούς.

Από την άλλη για τον Ολυμπιακό ήταν η «παρθενική» απώλεια βαθμών στα play off αλλά και την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα μετά από 26 αγωνιστικές. Πλέον οι Πειραιώτες μένουν έξι βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και οι ελπίδες για τον τίτλο αρχίζουν να μειώνονται.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός είχε το… πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και κατόρθωσε χάρη σε δύο γκολ της «ερυθρόλευκης» άμυνας να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά να τα βγάλει πέρα με την πίεση των «πρασίνων», αλλά στο σημείο που άρχισε να κρατάει περισσότερο μπάλα, έμεινε πίσω στο σκορ.

Για περίπου 25 λεπτά, η μεγάλη φάση απουσίασε από το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν κυρίως από απόσταση τον Πασχαλάκη. Στο 6’ ένα σουτ του Μπερνάρ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του Σπόραρ στο 9’.

Κάπου εκεί τραυματίστηκε ο Σάρλια στον αστράγαλο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει και οι «ερυθρόλευκοι» να ανασυνταχθούν. Ωστόσο, οι «πράσινοι» απείλησαν εκ νέου στο 16’ με την κεφαλιά του Παλάσιος να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός που είχε κερδίσει λίγα μέτρα παραπάνω στο γήπεδο έφτασε στην πρώτη αξιόλογη στιγμή του στο 19’. Ο Χάμες Ροντρίγκες μετά από πάσα του Ελ Αραμπί είχε χώρο για το σουτ, αλλά δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι που μπλόκαρε. Και εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να δείχνουν κάποια σημάδια επιθετικά, ήρθε η… ψυχρολουσία.

Σε μία ανύποπτη φάση στο 28’, ο Σπόραρ πίεσε τον Παπασταθόπουλο κι εκείνος στην προσπάθειά του να γυρίσει στον Πασχαλάκη, έδωσε τη δυνατότητα στον Σλοβένο να «ανοίξει» το σκορ. Ένα γκολ που έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους και με τη συνδρομή της κατάμεστης Λεωφόρου πίεσαν ακόμα περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ.

Αυτό δεν άργησε να έρθει. Ο Σπόραρ με διαφορά δευτερολέπτων στο 34’ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να πραγματοποιήσει δύο επεμβάσεις. Από τη δεύτερη εξ αυτών προήλθε το κόρνερ που έφερε και το 2-0. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σκόραρε κατά λάθος εις βάρος της ομάδας του στο 35’.

Προς το φινάλε του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έψαξε τη μείωση του σκορ, αλλά αυτή δεν ήρθε. Στο 40′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Μπρινιόλι, αλλεπάλληλα σουτ από Χουάνγκ και Φορτούνη κόντραραν, ενώ ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε με άνεση την κεφαλιά του Μασούρα.

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» με ένα κακό σουτ του Χάμες Ροντρίγκες που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της «πράσινης» εστίας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ανιγκό προχώρησε σε δύο αλλαγές με τους Χάμες – Αραμπί να δίνουν τη θέση τους σε Μπιέλ και Μπακαμπού στην προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του.

Τα κατάφερε εν μέρει καθώς ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο 45λεπτο και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Απείλησε μάλιστα στο 49′ με τον Χουάνγκ να κάνει το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Μπιέλ ο οποίος προσπάθησε με ένα τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής να νικήσει τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά.

Το τριφύλλι από την πλευρά του απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο στο 54′ όταν ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε μια σέντρα-σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει με το ένα χέρι. Έξι λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ από τα αριστερά εκτέλεσε ένα φάουλ στο δεύτερο δοκάρι με τον Σάντσες να βρίσκει για λίγο τη μπάλα και τον Μάκγνουσον πίσω του να τραβάει τα μαλλιά του καθώς ήταν σε καλύτερη θέση.

Οι πράσινοι έφτασαν σε μια ακόμη τελική στο 72′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως έψαχνε για ένα γκολ για να μειώσει το σκορ δεν κατάφερε να φτιάξει καθαρές τελικές ευκαιρίες προς την εστία του Μπρινιόλι.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (70′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (84′ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Αραμπί (46′ Μπακαμπού).

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

ΑΕΚ – Άρης  3-1
ΠΑΟΚ – ΝΠΣ Βόλος  4-2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός  2-0

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 30 21 6 3 41 12 29 69
2 ΑΕΚ 30 22 3 5 56 15 41 69
3 Ολυμπιακός 30 18 9 3 61 19 42 63
4 ΠΑΟΚ 30 17 9 4 50 22 28 60
5 Άρης 30 12 5 13 42 32 10 41
6 ΝΠΣ Βόλος 30 11 7 12 33 46 -13 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected