Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

“Αγγαρεία” στην Τούμπα ο επαναληπτικός, σε έναν ακόμη τελικό ο ΠΑΟΚ

Στον 6ο τελικό τα τελευταία 8 χρόνια θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ, που “σφράγισε” σήμερα και τυπικά την πρόκριση κόντρα στη Λαμία.

Η ομάδα της Φθιώτιδας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις με τον Λεωνίδα Βόκολο στον πάγκο της και σήμερα πήρε την ισοπαλία στην Τούμπα, αν και είχαν κριθεί τα πάντα στον πρώτο αγώνα της Λαμίας.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με εύστοχο χτύπημα του πέναλτι του Σβαμπ, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στην έναρξη της επανάληψης με γκολ του Μανούσου.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματά τους. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια καλή στιγμή. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του και άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του “δικεφάλου” προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κυρίως από τα πλάγια με σέντρες. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 14’.

Ο Σβαμπ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Νάρεϊ, που έπιασε το σουτ με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Η πίεση του ΠΑΟΚ όλο γινόταν όλο και πιο ασφυκτική και τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το πρώτο γκολ στο 25’, με τον Σβαμπ να ευστοχεί από την «άσπρη βούλα» και να κάνει το (1-0). Το πέναλτι προήλθε από χέρι του Σλίβκα, μετά από σουτ του Τάισον.

Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο 34’. Μαρτίνεθ και Ασκόφσκι έκαναν διαδοχικά σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να έχει απάντηση και στα δύο. Στο 41’ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο τέρμα. Μετά από συνεργασία του Ντάντας με τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ να είναι (1-0) υπέρ του.

Μια αλλαγή έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Μπίσεσβαρ πήρε τη θέση του Νάρεϊ, που χρειαζόταν να πάρει ανάσες. Η Λαμία στο 51’κατάφερε να σκοράρει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ασκόφσκι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανούσος πλάσαρε σωστά τον Ζίβκοβιτς για το (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ της ισοφάρισης, ανέβασαν και άλλο το ρυθμό τους. Στο 57′ ο Μανούσος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ του, αφού έπιασε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65’. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Κοσέλεφ να κάνει μια δύσκολη επέμβαση. Έξι λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Μπίσεσβερ στο 71’ έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ, με τη μπάλα να περνά ξυστά από την εστία του Κοσέλεφ.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν πολλές αλλαγές, με το ρυθμό να πέφτει και να μην έχουμε κάποια αξιόλογη φάση. Έτσι, το τελικό σκορ ήταν το (1-1) και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον τελικό, εκεί όπου τον περίμενε η ΑΕΚ μετά τη χθεσινή της πρόκριση επί του Ολυμπιακού.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Ζίφκοβιτς, Βιερίνια (67΄Ράφα Σοάρες), Λύρατζης, Κουλιεράκης, Κάργας, Ντάντας (78′ Φιλίπε Σοάρες), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Τάισον (68′ Ζίφκοβιτς), Μπράντον (67′ Ολιβέιρα)

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος) : Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Ασκόφσκι (68′ Μπεχαράνο), Μαρτίνεθ (85′ Τζανδάρης), Σλίβκα (68′ Σιμόν), Στάνκο, Μανούσος (68′ Βέργος), Μεδίνα (82′ Κοντονίκος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected