Το «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 21 Απριλίου ασχολήθηκε και με το περίεργο τροχαίο της υποδιευθύντριας των Φυλακών Μαλανδρίνου.
Η προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης του Σωφρονιστικού Καταστήματος, Παναγιώτα Μπραϊμάκη 56 χρόνων, μητέρα δύο παιδιών, επέστρεφε από τις φυλακές, στο σπίτι της στη Ναύπακτο. Το αυτοκίνητό της εξετράπη της πορείας του και έπεσε από μία γέφυρα από ύψος οχτώ μέτρων.
Η οδηγός που δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου στο ύψος της Παναγίας Φανερωμένης Δωρίδος, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιτέας. Πιθανόν να περνούσε απαρατήρητο εάν λίγα χρόνια πριν δεν είχε συμβεί στον ίδιο εθνικό δρόμο, ένα άλλο δυστύχημα «καρμπόν», με νεκρό τον τότε διευθυντή του ίδιου σωφρονιστικού καταστήματος. Το αυτοκίνητό του κατέπεσε σε βραχώδη παραθαλάσσια περιοχή, σε γκρεμό βάθους 100 μέτρων.
Οι Αρχές μίλησαν για τροχαίο δυστύχημα, γιατί δε φαίνεται από μία πρώτη έρευνα να βρίσκουν στοιχεία δολιοφθοράς. Το αυτοκίνητό της μεταφέρθηκε στο ΚΤΕΟ της Άμφισσας για να ερευνηθεί από πραγματογνώμονες.
Διερχόμενοι οδηγοί στο ίδιο αλλά και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παρατήρησαν ότι το αυτοκίνητο κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και με κάποια αστάθεια, κάνοντας ελιγμούς. Κάποιοι υπέθεσαν ότι η γυναίκα μπορεί να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, αλλά οι έρευνες δεν δείχνουν να είχε διπλοβάρδια και να ήταν κουρασμένη.
Εάν μιλούσε στο κινητό της τηλέφωνο και αποσπάστηκε η προσοχή της, είναι κάτι που μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από τον έλεγχο του τηλεφώνου της. Το ενδεχόμενο να αντιμετώπισε κάποιο ξαφνικό, σοβαρό πρόβλημα υγείας, φαίνεται να έχει αποκλειστεί από τη νεκροτομή που έγινε. Αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης. Στο δρόμο δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, ανέφερε πως η έρευνα πρέπει να γίνει από έμπειρους επαγγελματίες πραγματογνώμονες, που θα αξιολογήσουν όλα τα ευρήματα. Χαρακτήρισε «περίεργο» το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ξέφυγε από το δρόμο με χαμηλή ταχύτητα και βρέθηκε κάτω από τη γέφυρα.
«Υπάρχουν σύγχρονα συστήματα που μπορούν να δημιουργήσουν βλάβη χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είναι ανεπίτρεπτο για οποιοδήποτε λόγο το αυτοκίνητο να πέφτει στο γκρεμό. Θα έπρεπε να υπήρχαν μπάρες ασφαλείας για να το συγκρατήσουν.»
Οι κάτοικοι στην περιοχή αλλά και οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα, ζητούν να χυθεί άπλετο φως και να μη μείνουμε με σκιές στις «συμπτώσεις»…