Αθλήματα

Madrid Open: Επέστρεψε στις νίκες η Σάκκαρη (vids)

Μετά από τρεις σερί ήττες σε Indian Wells (Σαμπαλένκα), Miami Open (Αντρέσκου) και Στουτγκάρδη (Πλίσκοβα), η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας της Ολλανδής και Νο107 του κόσμου Αράβντσκα Ρους με 6-4, 6-4 σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Madrid Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, για την Ελληνίδα τενίστρια αυτή ήταν η 16η νίκη στη σεζόν (15-8), αλλά και η 6η στη διοργάνωση (6-6), ενώ παράλληλα διατήρησε την κυριαρχία της απέναντι στην Ρους σημειώνοντας την 5η νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις (5-0).

Η 27χρονη αθλήτρια, Νο.9 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, έκανε ένα καλό 1ο σετ, στο οποίο δεν κινδύνεψε σε κανένα game στο δικό της σερβίς και “έσπασε” το σερβίς της Ολλανδέζας στο 5ο game (3-2), για να διατηρήσει τον έλεγχο έως το τέλος του και να το κλείσει με ένα love service game για το 6-4.

Στο 2ο σετ, αν και προηγήθηκε με 2-0, φάνηκε να δυσκολεύεται περισσότερο, με την Ρους να παίρνει τα 3 επόμενα games και να περνάει μπροστά με 3-2. Η Σάκκαρη βρήκε κι άλλο break στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3, ενώ έκτοτε κράτησε το προβάδισμά της, έστω και δύσκολα.

Συγκεκριμένα, χρειάστηκε να σβήσει 3 break points στο 10ο game, για να αποφύγει τις περιπέτειες και να κάνει τελικά το 6-4 στο 2ο match point της και να “σφραγίσει” την πρόκριση σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Αυτή ήταν η 5η νίκη της Σάκκαρη επί της Ρους, σε ισάριθμες συναντήσεις.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη το 2021, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο μια εκ των Ντόνα Βέκιτς και Ρεμπέκα Μασάροβα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected