Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Η ημερομηνία κλήρωσης του Women’s Nations League

Την Τρίτη 2 Μαΐου στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση της πρώτης φάσης του Nations League Γυναικών, της νέας διοργάνωσης που εισήγαγε η UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών θα συμμετάσχει στη League B.

Η επιτυχία του Nations League Εθνικών Ομάδων Ανδρών οδήγησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην απόφαση να εισάγει τη διοργάνωση και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η πρώτη φάση του Women’s Nations League θα διεξαχθεί σε τρεις κατηγορίες (League A, League B, League C). Στην κάθε μία από τις κατηγορίες οι ομάδες θα αγωνιστούν χωρισμένες σε ομίλους.

Στους ομίλους που θα προκύψουν ανά κατηγορία οι ομάδες θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα, με την κάθε μία να δίνει εντός και εκτός έδρας έδρας παιχνίδια με τις άλλες ομάδες του ομίλου. Αυτές που θα τερματίσουν πρώτες στους ομίλους της League B και C θα ανέβουν στην παραπάνω κατηγορία. Όσες τερματίσουν τελευταίες στην Α και στην Β League θα υποβιβαστούν στην παρακάτω κατηγορία.

Στην τελική φάση του Women’s Nations League θα αγωνιστούν οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της League A οι οποίες θα προκριθούν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η Ελλάδα που θα αγωνιστεί στη League B βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Κροατία, Λευκορωσία, Αλβανία, τις οποίες δεν θα έχει αντιπάλους στον όμιλο. Στον όμιλό της θα βρει μία ομάδα από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας (Ιρλανδία, Πολωνία, Τσεχία, Φινλανδία), μία από το 2ο (Σερβία, Σλοβενία, Β. Ιρλανδία, Ρουμανία) και μία εκ των ομάδων του 3ου γκρουπ δυναμικότητας (Ουκρανία, Βοσνία, Σλοβακία, Ουγγαρία).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected