Κατηγορίες
Super League 1

“Γκραν-γκινιόλ” ματς στην Τούμπα, 3-2 ο ΠΑΟΚ

Σε ένα ματς που είχε γκολ, νεύρα, VAR, πέναλτι και αποβολή, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη με 3-2 με ανατροπή και συνεχίζει να κυνηγά με αξιώσεις την 3η θέση στα playoffs της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην Τούμπα, με το ματς να έχει βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να θέλει να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού για την 3η θέση και τον Άρη να θέλει να κλειδώσει τη θέση που οδηγεί στο Conference League.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου ξεκίνησαν έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ψηλά στο γήπεδο, ανακτώντας πολλές μπάλες και κερδίζοντας εξτρά επιθέσεις.

Στο 6’ έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους όταν Σοάρες, Κωνσταντέλιας και Ντάντας συνδυάστηκαν με το σουτ του τελευταίου να περνά ψηλά άουτ. Στο 8’ και στο 11’, Ζίφκοβιτς και Τόμας αντίστοιχα δεν κατάφεραν αν προβληματίσουν τον Κουέστα.

Και εκεί που το ματς ήταν επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ ο Άρης έκανε την πρώτη του ευκαιρία σε μια φαρμακερή αντεπίθεση στο 17’, με τον Νταρίντα να βρίσκει τον Γκαρσία και το σουτ του να είναι άστοχο.

Στο 30’ οι φιλοξενούμενοι που είχα ισορροπήσει το ματς, βγήκαν και πάλι στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ με του Κουλιεράκη να τραβάει ξεκάθαρα τη φανέλα του Γκαρσία αλλά τον Αγκάγιεφ να δείχνει «παίζεται». Νέα προειδοποίηση από τον Άρη με τον Πίρσμαν να πλαγιοκοπεί αλλά το σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Κοτάρσκι. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι παρών αποκρούοντας εξαιρετικά το φάουλ του Πάλμα στο 35′, που πήγαινε κατευθείαν στο δεξί «γάμα» του.

Παραφράζοντας τη λαϊκή ρήση τελικά, μια του… Άρη, δυο του Άρη… και η τρίτη ήταν και η φαρμακερή για τους παίκτες του Λουτσέσκου. Τραγικό λάθος του Κουλιεράκη που χάνει υπό την πίεση του Γκαρσία. Ο Καμαρά γίνεται κάτοχος της μπάλας και με ένα ψύχραιμο και δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι νικά τον Κοτάρσκι στο 45’, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Στο 52ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς πάσαρε εξαιρετικά στον αφύλακτο Ντάντας που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Κουέστα, με τον Ισπανό να κάνει μεγάλη απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε και το γκολ που «ζητούσαν» οι «ασπρόμαυροι». Ο Ζίβκοβιτς σέντραρε, ο Μασιζού δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Τάισον να πετυχαίνει ένα τρομερό τέρμα φέρνοντας στα ίσια το ματς.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν «ασφυκτικά» για την ανατροπή, η οποία ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Ντάντας έκλεψε τη μπάλα, ντρίπλαρε φανταστικά τον Πέερμαν ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1.

Ο Δικέφαλος συνέχισε να έχει την απόλυτη υπεροχή και στο 68′ ο Αυστριακός σκόρερ έκανε δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κουέστα σε φανταστική απόκρουση.

Ό, τι δεν έκανε ο Σβαμπ, το έκανε ο Νταρίντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε ένα τρομερό γκολ και έφερε το ματς στα ίσια, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο μέρος.

Το ματς απέκτησε «τρελό» ρυθμό και σπάνια ομορφιά. Στο 78′ ο ΠΑΟΚ είχε τη δική του απάντηση και πέτυχε ένα ακόμα πανέμορφο τέρμα. Ο Ζίβκοβιτς σούταρε έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια του κεφαλιού του Πέερσμαν η μπάλα κατέληξε στην πάνω γωνία του Κουέστα.

Το 3-2 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τον Δικέφαλο να παίρνει τη νίκη όπως έκανε και στο «Κλ. Βικελίδης», δηλαδή με ανατροπή.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε (79′ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ (87′ Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον (68′ Καντουρί), Κωσταντέλιας, Μπράντον (79′ Ολιβέιρα)

Άρης (Τόλης Τερζής) : Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού, Ετέμπο (84′ Ρουπ), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67′ Καμάτσο), Πάλμα (67′ Ιτούρμπε), Καμαρά

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Κυριακή 30/4

Ολυμπιακός – ΝΠΣ Βόλος  5-0
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ  0-0
ΠΑΟΚ – Άρης  3-2

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 33 23 7 3 45 13 32 76
2 ΑΕΚ 33 24 4 5 63 16 47 76
3 Ολυμπιακός 33 19 9 5 68 24 44 66
4 ΠΑΟΚ 33 18 9 6 54 30 24 63
5 Άρης 33 14 5 14 49 36 13 47
6 ΝΠΣ Βόλος 33 11 7 15 33 56 -23 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected