Αθλήματα

IMG Future Stars: “Λύγισε” στον τελικό ο Παγώνης (vid)

Δεν τα κατάφερε στον μεγάλο τελικό του IMG Future Stars ο Ραφαήλ Παγώνης, μιας και ηττήθηκε από τον Έβαν Γκιουρέσκου με 6-2, 6-2, και ολοκλήρωσε την εξαιρετική του παρουσία στη διοργάνωση στο Τατόι Club ως φιναλίστ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο νεαρός Έλληνας τενίστας πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα μέσα στην αγωνιστική του εβδομάδα, απέκλεισε αρκετά φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο δρόμου του προς τον τελικό, όμως εκεί συνάντησε έναν εξίσου εξαιρετικό ανερχόμενο τενίστα, προσφέροντας αμφότεροι πλούσιο θέαμα.

Αναφορικά με το παιχνίδι, αμφότεροι ξεκίνησαν με υπερασπίσεις στο service τους, γλυτώνοντας και οι δύο στο όριο το break (1-1), ενώ στην εξέλιξη με love game (40-0) ο Γκιουρέσκου πήρε ξανά ένα ισχνό προβάδισμα (2-1).

Στο 4ο game ήρθε το πρώτο break του τελικού από τον Έβαν, όμως απάντησε άμεσα ο Ράφα, σβήνοντας το break με την πρώτη του ευκαιρία (3-2).

Νέα “παραβίαση” στο service του νεαρού Έλληνα τενίστα από τον Γκιουρέσκου, που ανέκτησε ξανά το ασφαλές προβάδισμα (4-2), και εν συνεχεία βγήκε από τα σχοινιά και με service game έφτασε ένα βήμα πριν την κατάκτηση της πρώτης στροφής του αγώνα (5-2).

Το βήμα αυτό έκανε με νέο break ο πρωταθλητής της διοργάνωσης, έχοντας στη διάθεσή του δύο set points, και έτσι έβαλε τα θεμέλια της straight νίκης στον τελικό (6-2).

Στο 2ο set, όπως και στο προγενέστερο, έτσι και σ’ αυτό αμφότεροι ξεκίνησαν με υπερασπίσεις στα service τους (2-1), όμως στο 4ο game ο Γκιουρέσκου βρέθηκε σε διπλό break point, και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (3-1).

Ο Παγώνης μείωσε άμεσα με δικό του break, μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση του ματς (3-2), όμως δεν έχει νέα επιθετική απάντηση στα “χτυπήματα” του αντιπάλου του, που με σερί 3/3 κερδισμένα games ολοκλήρωσε ιδανικά την αναμέτρηση, και κατέκτησε τον τίτλο του διεθνούς τουρνουά της Tennis Europe στο Τατόι (6-2).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected