Αθλήματα

Madrid Open: Η Σαμπαλένκα σταμάτησε την πορεία της Σάκκαρη (vid)

H Αρίνα Σαμπαλένκα επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη στον πρώτο χρονικά ημιτελικό με 6-4, 6-1 σε μια ώρα και 26 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 5ο φετινό τελικό και τον 2ο καριέρας στο Madrid Open.

Όπως αναφέρει το tennis24, αυτή ήταν η δεύτερη φορά φέτος που η Λευκορωσίδα σταματάει την Σάκκαρη σε ημιτελική φάση και μάλιστα και πάλι σε 1000άρι (Indian Wells), με την Ελληνίδα τενίστρια να αντιμετωπίζει προβλήματα στο πρώτο service από το οποίο πέρασε μόλις το 47% κερδίζοντας το 67% των πόντων (18/27), ενώ είχε πρόβλημα και στο δεύτερο το οποίο έφτασε στο 32% (10/31).

Η Σάκκαρη, η οποία σαν σήμερα (4/5/2019) κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό της τίτλο στο Ραμπάτ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 8 winners, 23 αβίαστα λάθη, αλλά και 6 διπλά λάθη, ενώ κατάφερε να αξιοποιήσει μόλις το ένα από τα 6 break-points που δημιούργησε.

Από τη μεριά της η Σαμπαλένκα έγινε η πρώτη παίκτρια που φτάνει σε 5 τελικούς πριν από το τουρνουά της Ρώμης, μετά από το 2012 και την συμπατριώτισσά της Βικτώρια Αζαρένκα. Η Νο2 του κόσμου είχε 23 winners και 25 αβίαστα λάθη κερδίζοντας παράλληλα το 70% των πόντων από το πρώτο της service (30/42).

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την Σαμπαλένκα να κυριαρχεί κατακτώντας τα τρία πρώτα games (3-0) κερδίζοντας τους 12 από τους 16 πόντους κι έχοντας βρει πρώτη break με την Σάκκαρη από την άλλη να μην βρίσκει πρώτα service (36%).

Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε μειώνοντας αρχικά σε 3-1 με το πρώτο της hold στο παιχνίδι, ενώ αμέσως μετά πήρε πίσω το χαμένο της service έπειτα από το πρώτο διπλό λάθος της Σαμπαλένκα στην αναμέτρηση, το οποίο και “εξαργύρωσε” σ’ ένα game που είχε 3 διπλά λάθη(!) και έσβησε 4 break-points(!) ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα η Σάκακρη είχε δύο ευκαιρίες για να συνεχίσει το σερί έχοντας στη διάθεσή της διπλό break-point (15/40), εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της Σαμπαλέκα με την Λευκορωσίδα ωστόσο να βρίσκει εξαιρετικά service, αλλά και εκπληκτικές γωνίες στα χτυπήματά της φτάνοντας σ’ ένα σημαντικό hold και παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 4-3.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο εύκολα hold από την κάθε πλευρά του court με την Σαμπαλένκα να διατηρεί το προβάδισμα (5-4), με την Λευκορωσίδα να “χτυπά” το service της Σάκκαρη αμέσως μετά και με νέο break να κατακτά το set με 6-4 μετά από 52 λεπτά.

Το 2ο σκέλος του ημιτελικού ξεκίνησε με hold από την Σαμπαλένκα (1-0), αλλά και με δύο δύσκολα hold (ένα από κάθε παίκτρια) σβήνοντας από ένα break-point με την Λευκορωσίδα να προηγείται με 2-1.

Η Σαμπαλένκα βρήκε break στο 4ο game (3-1) με την Σάκκαρη να υποπίπτει σε συνεχόμενα αβίαστα λάθη, ένα break το οποίο αξιοποίησε η Λευκορωσίδα λίγο αργότερα μ’ ένα εύκολο hold κάνοντας το 4-1.

Η Νο2 του κόσμου έφτασε και σε νέο break στη συνέχεια με ένα επιβλητικό κλείσιμο και μια απίστευτη επιστροφή σε δεύτερο service της Σάκκαρη με την Σαμπαλένκα να κάνει το 5-1, παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για το 6-1 το οποίο ήρθε δύσκολα καθώς χρειάστηκε πρώτα να επιστρέψει από το διπλό break-point (15/40).

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από την αναμέτρηση του 2ου χρονικά ημιτελικού με την Ίγκα Σφιόντεκ να αντιμετωπίζει την Βερόνικα Κουντερμέτοβα (22:00 GR).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected