Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

H “Σάμπα” επέστρεψε στο θρόνο της σε τελικό-διαφήμιση! (vids)

Μετά το 2021 η Αρίνα Σαμπαλένκα στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη επικρατώντας της Ίγκα Σφιόντεκ με 6-3, 3-6, 6-3 μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό υψηλού επιπέδου τένις στο Manolo Santana.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Νο2 του κόσμου επέστρεψε στο θρόνο της στη Μαδρίτη, έφτασε τους 13 τίτλους καριέρας (3ος το 2023) και παράλληλα πήρε τη ρεβάνς από την Σφιόντεκ για την ήττα της στον τελικό της Στουγκάρδης πριν από μερικές εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 13 τίτλους της η Λευκορωσίδα, οι μόλις δύο είναι σε χωμάτινη επιφάνεια και οι δύο στη Μαδρίτη και μάλιστα κερδίζοντας και τις δύο φορές το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (Μπάρτι, Σφιόντεκ).

Για ένα ακόμη παιχνίδι η Σαμπαλένκα ήταν άκρως επιθετική τελειώνοντας τον τελικό με 32 winners (17 η Σφιόντεκ), αλλά και 38 αβίαστα λάθη (20 η Πολωνή), εμφάνισε προβλήματα στις ευκαιρίες για break (4/12) παίρνοντας μόλις τρεις πόντους παραπάνω συνολικά από την έτερη φιναλίστ (88-85).

Στο 1ο set η Σαμπαλένκα έφτανε σε σχετικά εύκολα hold, παραχωρώντας μόλις 10 πόντους από το service της και κερδίζοντας το 78% από το πρώτο service (14/18), ενώ παράλληλα πίεζε το ευάλωτο service της Σφιόντεκ που έφτασε σε μεγάλο hold στο 6ο game σβήνοντας δύο break-points (3-3).

Ό,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο η Σαμπαλένκα το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game της Πολωνής κάνοντας το 5-3 για να κλείσει το set αμέσως μετά στο service της με εύκολο κράτημα κάνοντας το 6-3 και το 1-0 στον τελικό.

Στο 2ο σκέλος του τελικού οι κερδισμένοι πόντοι της Σαμπαλένκα στο πρώτο service από το 78% θα υποχωρήσει στο 50% (7/14) κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σφιόντεκ βρίσκοντας γρήγορο break (2-0) και σε συνδυασμό με τα δύο hold προηγήθηκε με 3-0.

Η Σαμπαλένκα αντέδρασε παίρνοντας τα επόμενα τρία games, αλλά και το χαμένο της service πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ στη συνέχεια είχε μια τεράστια ευκαιρία να κάνει το 4-3 με νέο break (15/40) όμως η Σφιόντεκ έσβησε και τα δύο και με μεγάλο hold έκανε το 4-3.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Πολωνή βρήκε και break στο αμέσως επόμενο game παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 κλείνοντας το set στο service της με νέο εύκολο hold, οδηγώντας τον τελικό στο decider.

Εκεί είδαμε το ίδιο σενάριο με το 2ο set, αλλά από την αντίθετη πλευρά με την Σαμπαλένκα να ξεκινάει με break και δύο hold (3-0), αλλά την Σφιόντεκ να απαντάει με τρία διαδοχικά games ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Το καθοριστικό break ήρθε από την Σαμπαλένκα στο 8ο game με την Λευκορωσίδα να κάνει το 5-3 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Στο ίσως πιο εντυπωσιακό game του τελικού η Σφιόντεκ είχε στην αρχή την ευκαιρία για break (30/40), όμως από εκεί και πέρα ακολούθησαν τέσσερα σερί championships-points για την Σαμπαλένκα η οποία σφράγισε τη νίκη και τον 2ο τίτλο καριέρας στη Μαδρίτη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected