Κατηγορίες
Αθλήματα

Τίτλος στην Ιταλία για Γραμματικοπούλου!

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στο τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων στην περιοχή του Κάλιαρι, επικρατώντας στον τελικό της Κυριακής (7/5) της πρώην Νο153 του κόσμου Κατίνκα φον Ντάιχμαν από το Λιχτενστάιν με το επιβλητικό 6-4, 6-1 σε 82 λεπτά.

Για την Γραμματικοπούλου αυτός ήταν ο 14ος τίτλος καριέρας σε 26 τελικούς, ο 4ος σε 25άρι τουρνουά ITF, αλλά και ο πρώτος μετά από τον μεγαλύτερο στην καριέρα της στο 125άρι της WTA στο Βανκούβερ τον Αύγουστο του 2022.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε αρκετά δυνατά στον τελικό μετατρέποντας το 2-2 σε 5-2. Η φον Ντάιχμαν απάντησε παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break της Γραμματικοπούλου μείωσε σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4 με hold, με την Ελληνίδα τενίστρια να κλείνει το 1ο set στη 2η προσπάθειά της.

Στο 2ο set. το οποίο κράτησε 30 λεπτά, η Γραμματικοπούλου ήταν εκπληκτική, καθώς προηγήθηκε με 5-0 σπάζοντας 3 φορές το service της αντιπάλου της, η οποία με τη σειρά της πήρε μόλις ένα game κι αυτό με break με το οποίο μείωσε σε 5-1 για να έρθει ένα ακόμη break από την πλευρά της Ελληνίδας τενίστρια σφραγίζοντας τη νίκη και τον τίτλο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected