Κατηγορίες
Αθλήματα

Rome Masters: Άνετη πρόκριση για Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της 37χρονης Τσέχας Μπαρμπόρα Στρικόβα επικρατώντας με 6-1, 6-3 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Rome Masters.

Για την Ελληνίδα τενίστρια αυτή ήταν η 20η νίκη στη σεζόν (20-9), αλλά και η 12η στο τουρνουά (12-5), διατηρώντας παράλληλα το σερί της καθώς για 5η σερί πρεμιέρα παραμένει αήττητη στο τουρνουά της Ρώμης.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 76% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (25/33), αλλά και 30% στο δεύτερο (7/23), σημείωσε 19 winners έναντι μόλις 8 της αντιπάλου της, ενώ υπέπεσε και σε 28 αβίαστα λάθη (14 η Στρικόβα).

Στο 1ο set η Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε το τραγικό service της Στρικόβα από το οποίο κέρδισε μόλις 3 πόντους χωρίς να μπορέσει να το κρατήσει ούτε μία φορά. Η Νο8 του κόσμου, αν και από την πλευρά της τα ποσοστά στο service ήταν αρκετά χαμηλά, κατέκτησε τα πρώτα 4 games (δύο break) παίρνοντας προβάδισμα με 4-0.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Τσέχα ήταν να πάρει πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 4-1, ωστόσο στη συνέχεια η Σάκκαρη με ένα ακόμα break κι ένα hold έφτασε στο 6-1 και στο 1-0 μετά από 33 λεπτά αγώνα.

Το 2ο set ξεκίνησε με την Στρικόβα να φτάνει στο πρώτο της hold στην αναμέτρηση, ενώ αμέσως μετά απείλησε την Σάκκαρη με τριπλό break-point (0/40) με την Ελληνίδα τενίστρια ωστόσο να κρατάει με μεγάλη δυσκολία το service της ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε αυτό το σημείο η Τσέχα το έκανε η Σάκκαρη με την πρώτη ευκαιρία για break στο αμέσως επόμενο game παίρνοντας προβάδισμα με 2-1 στο οποίο στη συνέχεια αύξησε με εύκολο hold κάνοντας το 3-1.

Η πίεση της Σάκκαρη στο ασταθές service της Στρικόβα συνεχίστηκε με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει σε ένα ακόμα break και στο 4ο διαδοχικό κερδισμένο game κάνοντας το 4-1 και αμέσως μετά το 5-1.

Η Στρικόβα μείωσε σε 5-2, ενώ στη συνέχεια δεν επέτρεψε στην Σάκκαρη να κλείσει το ματς παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο break της Ελληνίδας τενίστριας κάνοντας το 5-3, όμως η Σάκκαρη με νέο break σφράγισε τη νίκη, αλλά και την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στις “32” η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μπιάνκα Αντρέσκου και Μαρκέτα Βοντρουσόβα για μια θέση στον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected