Γ Εθνική / Τοπικά

Μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική : Ξεκίνημα με το δεξί για τον Γιούχτα, 2-1 την Κοζάνη

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τα μπαράζ ανόδου ο Γιούχτας, στην πρεμιέρα της διαδικασίας ανάδειξης των τεσσάρων ομάδων που θα αγωνιστούν στη Super League 2 της νέας σεζόν.

Η ομάδα του Νίκου Σουργιά, σε ένα κατάμεστο γήπεδο των Αρχανών, επικράτησε με 2-1 της Κοζάνης και ξεκίνησε ιδανικά τα μπαράζ, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον ιστορικό στόχο.

Οι “πράσινοι” αιφνιδίασαν τους Κοζανίτες στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο πέτυχαν δύο γκολ και έβαλαν τις βάσεις για τη σημερινή επικράτηση.

Τα γκολ των Ροβίθη και Γκίνη έδωσαν σαφές προβάδισμα στους Κρητικούς, με τους “ερυθρόλευκους” να μπαίνουν στο παιχνίδι στο 74′ (σκόρερ ο Πάνος) αλλά χωρίς να μπορούν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι.

Το φιλμ

Στο 11ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή στο ματς και συγκεκριμένα από πλευράς Γιούχτα, όταν ο Γκίνη έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γελαδάρης βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 19′ υπήρξε σύγχυση στην άμυνα του Γιούχτα, με διαδοχικές κόντρες, ο Πάτας σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο αμυντικό και απομακρύνθηε.

Στο 32′ το σκορ άνοιξε στις Αρχάνες. Ο Ψαρράς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ροβίθης κινήθηκε προς το πρώτο δοκάρι και χωρίς ιδιαίτερη πίεση, σούταρε για να νικήσει τον Καραγκιόζη (1-0).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Κοζάνη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ο Μπακάλης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λάμπογλου έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43′ ο Νιάσε εκτέλεσε απευθείας το φάουλ 10 περίπου μέτρα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο πολύ επικίνδυνος Γιούχτας κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Γκίνη και Ροβίθης άλλαξαν ωραία τη μπάλα στα όρια της περιοχής και ο πρώτος με δυνατό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιόζη (2-0).

Η πρώτη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 68′ όταν ο Νιάσε βρήκε τον Ψάλτη στην κορυφή της μεγάλης περιοχής, το σουτ όμως που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Στο 74′ η Κοζάνη μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με ένα εξαιρετικό εκτέλεση γκολ εκτός περιοχής από τον Πάνο, που δεν άφησε περιθώρια στον Χρήστου (2-1).

Στο επόμενο λεπτό, ο Γιούχτας βρέθηκε κοντά στο τρίτο τέρμα, όταν ο Βρεττός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στι 86′ οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή για το τρίτο γκολ, όταν ο Ροβίθης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και ο Καραγκιόζης απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, οι γηπεδούχοι…καρδιοχτύπησαν όταν ο Νιάσε “γέμισε” στην αντίπαλη άμυνα, ο Χρήστου φάνηκε να ελέγχει, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια αλλά δεν πήρε πορεία προς τα δίχτυα και μπλόκαρε.

Συνθέσεις

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς) : Χρήστου, Ψαρράς (90+2′ Ρουσάκης), Τζανής, Αργκιλέσι, Γκίνη (76′ Δωματάς), Βρεττός (77′ Κοντογιάννης), Ροβίθης (90+1′ Στακάκης), Αζίζι (66′ Δασκαλάκης), Γελαδάρης, Γιαλούσης, Κίσσας

Κοζάνη (Νίκος Μπαδήμας) : Καραγκιόζης, Πάνος, Γιαλαμίδης, Πάτας (46′ Ψάλτης), Παπαργυρίου, Κούφας, Νιάσε, Μπακάλης, Λάμπογλου, Καραγιάννης (16′ λ.τ. Παπανικολάου / 82′ Βοριαζίδης), Κανούλας

1η αγωνιστική (13/5)

Γιούχτας – Κοζάνη  2-1
Καμπανιακός – Αιολικός  2-0
Ρεπό: Τηλυκράτης

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Καμπανιακός 1 1 0 0 2 0 2 3
2 Γιούχτας 1 1 0 0 2 1 1 3
3 Τηλυκράτης 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Κοζάνη 1 0 0 1 1 2 -1 0
5 Αιολικός 1 0 0 1 0 2 -2 0

Επόμενη αγωνιστική (2η, 17/5)

Κοζάνη – Καμπανιακός
Αιολικός – Τηλυκράτης
Ρεπό: Γιούχτας

*φωτ. grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected