Κατηγορίες
Διάφορα

Καιρό είχε να φανεί ο κ. Μαγιορκίνης και εμφανίστηκε (κλασικά) με “γραμμή τρόμου” : “Η επόμενη πανδημία θα είναι χειρότερη”

Η επόμενη πανδημία θα είναι χειρότερη από τον κορονοϊό, σημείωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, κλινικός ιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του «Χρονικό των ιών».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, παράλληλα, σημειώνει πως από τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών έχει εξαπλωθεί περισσότερο από άλλες χρονιές. «Έχουν απομονώσει τον ιό και από πολλά ζώα τα οποία δεν είναι πτηνά, δηλαδή και από θηλαστικά. Και γίνεται μια συζήτηση εκτεταμένη στην επιστημονική κοινότητα για το αν αυτό μας χτυπάει το καμπανάκι, για το εάν έχει σημεία προσαρμογής στον άνθρωπο και ότι μπορεί να αρχίσει να εξαπλώνεται και στους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στους ανθρώπους είναι σποραδικά, δεν έχει δείξει σοβαρά σημεία ότι μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά σίγουρα φαίνεται ότι είναι ένα κλικ παραπάνω στον άνθρωπο φέτος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρει.

διαβάστε περισσότερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected