Διάφορα

Τι κι αν κυνηγήθηκε και μπήκε φυλακή : Ο Μπελέρης βγήκε πρώτος στις εκλογές! (vid)

Νίκη στο νήμα πέτυχε ο Φρέντι Μπελέρης στις εκλογές για την ανάδειξη δημάρχου στη Χειμάρρα τη Δευτέρα.

Μετά από μάχη ψήφο με ψήφο, ο Έλληνας υποψήφιος, ο οποίος σημειωτέον παραμένει προφυλακισμένος, κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία γεγονός που προκάλεσε τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων της πόλης.

Η καταμέτρηση ήταν εξαντλητική ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όχι πάντως ιδιαίτερα σοβαρές.

Το κλίμα πάντως είχε δυναμιτιστεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύλληψη του Έλληνα υποψηφίου η οποία προκάλεσε διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο της Αυλώνας απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του κατηγορούμενου, με τον Φρέντι Μπελέρη να μεταφέρεται πλέον στις φυλακές των Τιράνων.

Θέση για τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη πήρε η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τσάτσκα. Μέσω μιας σειράς αναρτήσεών της στο Twitter, απάντησε ουσιαστικά στις αντιδράσεις της Ελλάδας για την προφυλάκιση του Μπελέρη, κάνοντας λόγο για μη σεβασμό των θεσμών της Αλβανίας.

“Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα – Ο Φρέντι Μπελέρη έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών”, ανέφερε αρχικά στην ανάρτησή της η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.

Και συνέχισε σε δεύτερη ανάρτηση, λέγοντας: “Δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτης της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας“.

Το μήνυμα του Μπελέρη μέσα από τη φυλακή

Το πρώτο μήνυμα μετά την απόφαση προφυλάκισής του έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης.

Όπως μετέδωσε το OPEN, ο Φρέντι Μπελέρης δήλωσε πως “αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και τη Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού που ήρθε σε επαφή με τον γιο του, το ενδιαφέρον για την συμμετοχή στις αυριανές εκλογές έχει αυξηθεί, με τους πολίτες που θα κάνουν το ταξίδι από την Ελλάδα στην περιοχή για να ψηφίσουν να είναι περισσότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις.

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected